Yağışlar devam edecek

Yurdun büyük bölümünde yağışlar devam edecek. Yağışlarla birlikte gelen rüzgar ise Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 08:10
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, yurdun büyük bir bölümünde devam edecek yağışların; Kıyı ve Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun Doğusu, ile G.antep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek ve eğimli bölgelerde, muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Çok bulutlu, Güney ve Batısı, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren batısında, gece saatlerinde bölge genelinde etkisini yitirmesi bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kıyı ve Güney Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar akşam saatlerinden itibaren kıyılarda, gece saatlerinde bölge genelinde etkisini yitirecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde bölge genelinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sivas çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; doğu kesimlerinde (Yozgat, Sivas, Aksaray, Kırşehir, Kayseri, Nevşehir ve Niğde) kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar gece saatlerinde güney ve batısında etkisini yitirecek. Rüzgar; bölgenin güney ve batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar gece saatlerinde etkisini yitirecek. Rüzgar; Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Orta Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Bayburt çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli bölgelerde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, iç ve batı kesimleri (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis ve Şırnak) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, yüksek ve eğimli bölgelerde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların akşam saatlerinde Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler