Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, 'Kılıçdaroğlu önde' başlığıyla, bir araştırmada katılımcıların yüzde 46.3’ünün CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanabileceğini düşündüğünü manşetine taşırken; Radikal Gazetesi, 'Dağlar ihmal affetmedi' başlığıyla verdiği manşet haberinde, Zigana Dağları'nda çığ altında kalan dağcılara yer verdi.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 08:08
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Kılıçdaroğlu önde

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi’nin araştırmasına katılanların yüzde 46.3’ü CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanabileceğine inanıyor. Araştırma, 23-24 Ocak tarihlerinde, aralarında Avcılar, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Kadıköy’ün de bulunduğu 12 ilçede 3120 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi. Katılımcıların yüzde 40.6’sı Kılıçdaroğlu’na oy verecek, yüzde 38.7’si oy vermeyecek, yüzde 20.7’si ise kararsız.


HÜRRİYET

Güney yalan söylüyor


Çakal Carlos, Tuncay Güney'in TRT'de "Çakal Carlos 1977'de İstanbul'a gelip İslam dünyasından bir gençle konuştu" sözlerine cezaevinden telefonla yanıt verdi.


MİLLİYET

Halk gözüyle Ergenekon


Vatandaşın yüzde 61.7'si "Ergenekon örgütünün var olduğunu" düşünüyor. "Dava sürecinde her şey hukuk içinde işliyor" diyenlerin oranı ise 32.8.

 

RADİKAL

Dağlar ihmali affetmedi


Kadırga Yaylası yolunda yürüyen dağcılar çığ alatında kaldı, 10'u öldü, ikisi yaralandı. Uzmanlar: Basit bir testle çığ tahmini yapılabilir.



AKŞAM

Baba ofisi kilitledi


Demirel, siyasete dönüşünü bekleyenlerin umut bağladığı Kuleli Sokak'taki çalışma ofisini kapattı. Personel, Çankaya Köşkü'ndeki işlerine döndü.

 

POSTA

Beyaz ölüm


Gümüşhane'nin Zigana Dağları'nda sabah yürüyüşüne çıkan 18 kişilik grubun üzerine çığ düştü. 6 kişi son anda kaçarak kurtulurken, 12'si çığ altında kaldı. Çığdan 10 kişinin cesedi çıkarıldı, 2 kişi yaralı kurtarıldı. Kurtulanlar duydukları silah sesinin çığa neden polduğunu iddia etti. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise "Çığ testi yapmadan yola çıkmışlar. Bir ihmal var' dedi.

 

VATAN

150 milyar dolar nereye gitti?


CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu 'Seçim Kampanyası boyunca bu sorunun yanıtını arayacağım' diyor.


BİRGÜN

'İyi çocuklar'a sağlam görevler

Şemdinli'de Özel Harekat Şube Müdürü olan, Antalya Özel Hareket Şube Müdür Yardımcısı S. Kaynak, Şahin'in "sağlam görev yapabilecek" 5 kişi istediğini söyledi.


SABAH

Çığ Katliamı


Gümüşhane'deki Zigana Geçidi'nde yürüyüşe çıkan grup çığ altında kaldı. Olayda 10 kişi hayatını kaybetti, üçü yaralı 7 kişi kurtarıldı.

 

TERCÜMAN

Silah sesiylegelen beyaz facia


Zigana'ya yürüyüşe çıkan Trabzonlu 17 dağcının üzerine çığ düştü. Faciadan kurtulan Emel Şimşek çığdan önce iki el silah sesi duyduğunu söyledi.


YENİ ŞAFAK

Bir silah sesi 10 ölü


Zigana Geçidi'nde patlayan bir silah beyaz kabusa dönüştü. Zirveye tırmanan dağcılardan 10'unu çığ yuttu. 7 dağcı ise son anada kurtarıldı.


ZAMAN

'En büyük engellemeyi yargı mensuplarından gördüm'


İtalya'nın siyasi ve toplumsal istikrara kavuşmasında tarihi rol oynayan Gladyo davasının ünlü savcısı Felice Casson, Zaman'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soruşturma boyunca İtalya'da yaşanan gelişmeler, şaşırtıcı bir şekilde Ergenekon süreciyle benzerlik gösteriyor. Türkiye'deki davayı  uzaktan da olsa takip eden Casson, on yıl süren Gladyo araştırması sırasında en büyük engellemeyi yargı mensuplarından gördüğünü vurguluyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler