Galatasaray: 3 Akhisar Belediyespor: 0

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında lider Galatasaray, ligin yeni ekiplerinden Akhisar Belediyespor 3-0 mağlup etti.

Yayınlanma: 23.09.2012 - 17:01
Abone Ol google-news

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı Mete Kalkavan'ın yönetti. Kalkavan'ın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Cemal Bingül yaptı.

İşte ilk 11'ler

GS: Muslera - Eboue, Cris, Dany, Riera - Emre Çolak, Selçuk, Hamit, Melo - Burak Yılmaz, Sercan Yıldırım
 

Akhisar Bld. : Oğuz - Ahmet Cebe, Çağdaş Atan, Kürşat Duymuş, Emrah Eren - Mustafa Aşan, Sonko, Güray Vural, Merter Yüce - Mehmet Yılmaz, Mert Kaytankaş

Maçın ayrıntıları

Dk. 58: GOL. Hamit Secan mükemmel pasında boş pozisyonda Burak'ı gördü. Golcü oyuncu topu boş kaleye gönderdi. 3-0

Dk. 34: GOL. Savunmanın hatasını değerlendiren Burak Yılmaz 'al da at' dercesine Sercan'ın önüne bıraktı ve Sercan da boş pozisyonda golü yaptı. 2-0

Dk. 27: GOL. Emre ÇOlak'ın pasında Burak Yılmaz ikinci vuruşunda kaleciyi avladı. 1-0

Terim'den sürpriz kadro

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, Akhisar Belediyespor karşısında bir çok değişiklik yapmayı tercih ederek; Muslera, Eboue, Dany, Cris, Riera, Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Emre Çolak, Sercan Yıldırım ve Burak Yılmaz 11'ini sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, kadrosunun değişmez isimlerinden Hakan Balta, Semih Kaya ve Umut Bulut'u maç kadrosuna almadı.

UEFA şampiyonlar ligi'nde son yapılan Manchester United maçında sakatlanan ancak dünkü çalışmada takımla birlikte çalışan Umut Bulut, bu müsabakada riske edilmezken, Hakan Balta ile Semih Kaya da dinlendirildi. Manchester United maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden Amrabat bu kez yedek soyunurken, lig maçlarının değişmez ismi Elmander de yedekler arasında yer aldı.

Riera ile bu sezon ilk kez

Bu sezon teknik direktör Fatih Terim'den istediği şansı bir türlü bulamayan İspanyol futbolcu Albert Riera, ilk resmi maçına Akhisar Belediyespor maçında çıktı. TFF Süper Kupa, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde toplam 6 resmi maç geride kalmasına karşın hiç süre alamayan Riera, Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'nde sahaya çıkarak, bu sezon siftah yaptı.

Öte yandan, Burak Yılmaz ve Sercan Yıldırım da ligde ilk kez 11'de sahaya çıkma şansı buldu. Burak Yılmaz ligde geride kalan 4 maçın 3'ünde forma bulmasına karşın yedek kulübesinden gelerek süre alırken, Sercan Yıldırım ise sadece Kasımpaşa maçında 17 dakika sahada kalmıştı.

Savunma yabancılara emanet


Akhisar Belediyespor karşısında Galatasaray'ın savunmasında yabancı oyuncular yer aldı. Kaleci Muslera'nın önünde savunmada Eboue, Dany, Cris ve Riera görev yapıyor. Bu sezonki ilk maçında Riera, savunmanın solunda Hakan Balta'nın yerini alırken, Manchester United maçındaki başarılı oyunuyla övgü alan Dany ve o maçta yedek soyunan Cris, bu kez birlikte savunmanın göbeğinde görev yaptılar. Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Sabri Sarıoğlu ve Ujfalusi ile cezası devam eden Engin Baytar, takımdaki yerlerini alamadılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler