Kreş katili konuşmuyor

Belçika'nın Flaman kesiminde, geçen Cuma günü bir kreşe girerek 2 bebeği ve bir görevli kadını öldüren, 10'u çocuk 12 kişiyi ağır yaralayan kişinin yakalandığından beri ifadesinin alınamadığı açıklandı.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 08:29
Abone Ol google-news

Belçika'da bir kreşe girerek 2'si bebek 3 kişiyi öldüren katil hâlâ konuşmuyor. Yetkililer, kreşin bebeklere ayrılan bölümüne girerek bıçaklı saldırıda bulunan, daha sonra yakalanan Kim D.'nin (20) olay sırasında alkol veya uyuşturucu etkisi altında olmadığını, ruh hastası olmadığını, sabıkası bulunmadığını bildirdiler.

Tutuklanan şahsın hiç konuşmadığı ve açlık grevine başladığı, kendisine zorla, damardan sıvı gıda verildiği duyuruldu.

Savcılık söz konusu şahsın cinayeti işlemesinin nedenleri hakkında hiçbir fikir ve bilgi sahibi olunamadığını, katil Belçikalı ile saldırdığı kreş ve çocuklar arasında hiçbir bağlantı kurulamadığını, soruşturmanın devam ettiğini bildiriyor.

Olayın cereyan ettiği "Masallar Ülkesi" isimli kreş önünde yapılan yürüyüş ve gösterilere katılan 8 bin kişi arasında İçişleri Bakanı Guido De Padt da yer aldı.

Katılımcılar, "neler olup bittiğini anlamak istediklerini", katilin suskunluğunun, topluma karşı daha da aşağılayıcı bir tavır olarak algılandığını ifade ettiler.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler