Emekliler 200 TL zam istiyor

Birleşik Emekliler Derneği ile Türk Emekli-Sen, emeklilerin "gerçek enflasyon" altında yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, "Başbakanın duruma acilen müdahale ederek, can çekişen tüm emeklilere acil yardım olarak ayırım yapmadan seyyanen en az 200 TL zam vermesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 09:26
Abone Ol google-news

Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun ile Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir'in ortak açıklamasında, emeklilerin sosyal yardım zammının ödenmediği ve sosyal destek ödemesinin yapılmadığı kaydedildi.

"5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu" ile emeklilerin kazanılmış haklarının ellerinden alındığı dile getirilen açıklamada, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle emeklilerin zorunlu harcama kalemleri olan doğalgaz, elektrik, ekmek ve gıda maddelerine yapılan yüksek zamlar ile emeklilerin açlığa mahkum edildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:
"TÜİK'e göre, 2008 yılında Tüketici Fiyatları yüzde 10.06 arttı. Emeklilerin emekli aylıklarına: SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 9.3, memur emeklilerine ise yüzde 8 zam yapıldı. Emekli aylıkları enflasyonun altında kaldı. Gerçek enflasyonun bunun en az iki misli olduğunu düşünürsek emeklilerin bu şartlarda nasıl bir yaşam mücadelesi verdiklerini, Hükümet yetkililerinin artık görmesi gerekiyor. Başbakan ve Hükümet yetkilileri bugüne kadar olduğu gibi biz emeklileri görmezlikten gelirlerse veya unutmuşlarsa; 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, bu Hükümetten kurtulmanın yolunu açarak, 20 milyonluk oy potansiyeli olan, 8 milyonluk emekli topluluğu uyanmalı AKP'ye gereken dersi vermeliyiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler