TRT, yarın meclis gündeminde

TRT'nin son dönemlerdeki yayınlarıyla ilgili olarak Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında CHP'nin verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına dair görüşmeler, yarın TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 09:40
Abone Ol google-news

TRT ile ilgili yeni iddialar yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Genel Kurulda önerge sahiplerinden biri ve gruplar adına yapılacak konuşmaların ardından Devlet Bakanı Mehmet Aydın, hakkındaki iddialara yanıt verecek. Konuşmaların ardından gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağı oylanacak.

Gensoru önergesinde, TRT 2'de yayınlanan programda Tuncay Güney'in birçok kişiyle, kurumsal yapı hakkında hakaret, iftira, şantaj ve tehditle dolu açıklamalar yaptığı belirtilerek, ''Firari şüpheli bir kişiye, siyasi iktidarın, TRT'nin ekranlarını açmasının, kamuoyu oluşturma, yargıyı etkilemeye ve siyasi muhalifleri sindirmeye dönük bir girişim'' olduğu savunuldu.

"TRT ekranından, Ergenekon soruşturmasının bir sonraki aşaması için hedefler gösterilmiş, kamuoyu oluşturulmuştur'' denilen önergede, TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın, ''TRT'nin yayın etiği ve yasaları ihlal eden yayın politikası konusunda suskunluğunu koruyarak sorumluları himaye ve bu siyasi komplonun planlayıcısı konumunda hareket ettiği'' ileri sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler