"Konuştuğum kişi Hurşit Tolon'dur"

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılan gazeteci Ünal İnaç, gazetecilere, ''Tutuklananlar arasında bir tek yıllardır konuştuğum emekli Orgeneral Hurşit Tolon'dur, başka da yoktur' dedi.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 09:52
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan gazeteci Ünal İnaç, İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

İnanç, sorgusunda kendisine ''Niye sende bu belge, şu belge var'' denildiğini, başka da söyleyecek bir şey olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin ''Kimlerle telefonla görüştüğünüz için sorgulandınız?'' sorusuna İnanç, ''Herkesle. Sayın Meclis Başkanıyla da konuştum, milletvekilleriyle de konuştum. Kiminle konuşacağım. Tutuklananlar arasında bir tek yıllardır konuştuğum kişi Hurşit Tolon'dur, başka da yoktur'' yanıtını verdi.

İnanç, ''Sorgusunun kaç saat sürdüğüne'' ilişkin bir soruya da, ''Savcılıkta hiçbir şey değil. Emniyette 12 saat sürdü'' karşılığını verdi.

Gözaltında tutulduğu Emniyet Müdürlüğü'ndeki durumuna ilişkin sorular üzerine de İnanç, Emniyetin tavrına çok şaşırdığını belirterek, ''Daha önce buradan çıkanlar amma korkmuş polisten. Ben bambaşka bir şey gördüm. Adamlara, 'sizden böyle bir şey beklemiyordum, şaşırdım. Özür dilerim' dedim'' diye konuştu. Sağlığının bozuk olduğu belirten İnanç, daha sonra Adliyeden ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler