Rusya ile yaşanan gümrük sorunu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye ve Rusya arasında gümrük konusunda çerçeve anlaşması imzalandığını ancak, Rusya'nın anlaşmaya uymadığını söyledi.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 10:02
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gümrük Müsteşarlığı'nın ''Dünya Gümrük Günü'' kutlamaları kapsamında Ankara Crowne Plaza'da düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, ticari ilişkilerde güven unsurunun çok önemli olduğunu hatırlattı. Uluslararası ticarette muhatapların, yapılan sözleşme ve anlaşmalara uyması gerektiğini ifade eden Yazıcı, bu kapsamda Rusya ile gümrüklerde yaşanan soruna değindi.

Rusya ile çerçeve anlaşması yapıldığını belirten Yazıcı, şöyle konuştu:
''Her iki ülkenin iç hukuku açısından da bu anlaşmalar onaylandı. Bu anlaşmaya göre ilişkilerimizi, ticari faaliyetlerimizi, detaylandıracağız. Heyetler sorunları konuşacak. Sizin buradan beklentiniz nedir? Rusya'nın bu anlaşmaya uyması gerektiği noktasında değil mi? Ama maalesef Rusya, yapılan anlaşmaya uymuyor. Müzakereler devam ediyor. Belki de daha üst düzeyde bu sorunun çözümü için Türkiye devreye girmek zorunda kalır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler