Pera'da "Dizi Oyunculuğu Oyunculuk Eğitimi" söyleşisi

Pera Müzesi'nde 28 Eylül Cuma günü saat 18:30'da "Dizi Oyunculuğu, Oyunculuk Eğitimi" başlıklı bir söyleşi düzenlenecek.

Yayınlanma: 26.09.2012 - 10:52
Abone Ol google-news

Pera Müzesi’nde devam eden, “Deneyimin Ötesi” sergisi kapsamında 28 Eylül Cuma günü saat 18:30’da Sarp Apak ve Öner Erkan’ın katılacağı ve moderatörlüğünü Onur Pelister’in yaptığı “Dizi Oyunculuğu, Oyunculuk Eğitimi” başlıklı bir söyleşi düzenlenecek.
 
Pera Müzesi Oditoryumu’ndaki söyleşi ücretsiz izlenebilecek.
 
Sarp Apak

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nü 2004 yılında bitirdi, okuldan hocası Barış Erdenk’in desteğiyle İstanbul'a gitti. Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sergilenen Ağır Roman adlı eserde başarılı bir oyunculuk çıkarttı. O senenin sonunda Yılmaz Erdoğan’ın da yer aldığı BKM Grubu'na dahil oldu ve Organize İşler adlı filmde küçük bir rolde oynama fırsatı buldu. Anadolu Kaplanı, En Son Babalar Duyar dizilerinde ve Doğtaş reklamlarında da rol aldı. BKM’nin yanında “Mutfak” adlı ufak bir sahnesi olan bir mekanda stand-up gösterileri de yapan yetenekli oyuncu, asıl şöhretini Avrupa Yakası'ndaki Tanrıverdi rolüyle yakaladı. Daha sonra yer aldığı İşTcell reklamlarıyla da büyük beğeni topladı. Mimikleri ve hareketleri çok beğenilen Apak, Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü Tiyatrosu'nda da Öp Babanın Elini adlı oyunda “Emrecan” rolünde oynamaktaydı. Mahsun Kırmızıgül'ün Beyaz Melek, Güneşi Gördüm adlı filimlerinde ve O... Çocukları adlı filmde rol almıştır. Kavak Yellerinden kısa bir süre ayrılmış daha sonra tekrar dönmüştür. Kavak Yelleri'nin bitmesinin ardından şimdilerde Gülse Birsel'in yeni sitcom dizisi Yalan Dünya adlı dizide Emir Danışman karakterini canlandırmaktadır.

Öner Erkan

15-16 yaşlarında aldığı oyunculuk kursuyla tiyatroya ilk adımını attı. Erkan 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans yatı. Oyuncunun ilk televizyon deneyimi TRT’de sunduğu bi çocuk programı ile gerçekleşti. 2002-2004 yılları arasında İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda iki sezon dansçı olarak çalıştı. 2004 yılında ise Oyun Atölyesi’ne girdi. Bornova Bornova filmindeki rolüyle Altın Portakal’da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Yalan Dünya adlı dizide Bora adlı karakteri canlandırmaktadır.

Moderatör: Onur Pelister

Araştırma Görevlisi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler