Doğalgaz krizi Türkiye'nin değerini yükseltti

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu üyesi Claude Turmes, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya krizi sonrası öneminin herkes tarafından da daha iyi algılanmaya başlandığını belirtirken Türkiye'nin Avrupa Birliği Gaz Koordinasyon Grubu'na dahil edilmesi çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 11:30
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği'nde gaz tartışmaları sürerken Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu üyesi Claude Turmes, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya krizi sonrası öneminin herkes tarafından da daha iyi algılanmaya başlandığını belirtirken, Türkiye'nin Avrupa Birliği Gaz Koordinasyon Grubu'na dahil edilmesi çağrısında bulundu.

AP'de Ukrayna-Rusya arasında yaşanan gaz krizi geniş bir şekilde ele alınmaya devam ediliyor. ABHaber'e göre, AP üyeleri, enerji krizi çerçevesinde oluşan belirsizlik ortamından Türkiye'nin öneminin giderek anlaşıldığını belirten açıklamalar yapıyorlar.

Nitekim, AP Yeşiller Grubu üyesi Claude Turmes, Türkiye'nin Avrupa Birliği Gaz Koordinasyon Grubu'na dahil edilmesi çağrısında bulundu. Türkiye'nin AB'ye enerji ulaşımında stratejik bir konumda olduğunu ifade eden Turmes, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya krizi sonrası öneminin herkes tarafından da daha iyi algılanmaya başlandığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler