Otomobil tutkunları Paris'te

Bu yıl 113. yılını kutlayan Paris Otomobil Fuarı, basına kapılarını açtı.

Yayınlanma: 27.09.2012 - 12:57
Abone Ol google-news

Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak gerçekleştirilen ve 29 Eylül 2012 tarihinde otomobil meraklılarına kapılarını açacak olan fuarda, bu yıl 120'nin üzerinde yeni modelin dünya lansmanı yapılacak.

Basın açılışı bugün gerçekleştirilen fuar, 29 Eylül-14 Ekim 2012 tarihleri arasında ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Avro Bölgesi'nde, satışları düşen Avrupalı üreticilerin en yeni modellerini sergileyecekleri fuarın temasını yine elektrikli ve çevreci otomobiller oluşturacak.

14 Ekim'e kadar devam edecek fuara dünyanın dört bir yanından toplam 1,5 milyon ziyaretçin katılması bekleniyor.

Birbirinden gelişmiş otomobil markalarının ve otomotiv sektörünün en son gelişmelerinin takipçileri ile buluşacağı etkinlik toplam 180 bin metrekarelik bir fuar alanında gerçekleşecek.

Dünyanın 103 ülkesinden toplam 13 bin gazetecinin takip edeceği Paris Otomobil Fuarı'nın hemen hemen bütün sergi alanları Nisan ayında fuara yoğun ilgi gösteren uluslararası markalar tarafından ayrıldı.

Fuarda bazı bölümler sadece hibrit araçlara ayrılmış durumda. Ayrıca fuar kapsamında yine son yıllarda geliştirilen teknolojiler sebebiyle yakından takip edilen hibrit araçların test sürüşlerinin yapılabileceği 400 metrelik mini bir parkur hazırlandı. Yapılan bu yenilikle hibrit araçlara mesafeli duran otomotiv takipçilerinin, bu yeni teknoloji ürünü araçları daha fazla benimsemesi bekleniyor.

Fuarda genç katılımcılar da unutulmamış. Fuar kapmamında 6-14 yaş aralığındaki ziyaretçilerin kullanabileceği elektrikli araçları için tasarlanan bir parkur oluşturuldu.
Fuarda ilk kez görücüye çıkacak modeller arasında ise Range Rover, Renault Clio, Audi A3, Ford Mondeo, Honda CR-V, Hyundai i20 Opel Adam, Peugeot 301, Volkswagen Golf ve Auris Verso bulunuyor.
 


Fuardaki bazı modeller

Hyundai, Paris Otomobil Fuarı'nda üç farklı amaca hizmet eden yeniliklerini sergiliyor.
Avrupa odaklı yeni nesil i30'un üç kapılı sportif versiyonu, motorsporları dünyasının yeni gözdesi i20 WRC ve sıfır emisyon sayesinde çevreye hiç zarar vermeyen ix35 Fuel Cell fuarda Hyundai standında ziyaret edilebiliyor.

Güney Koreli Hyundai'nin fuardaki en büyük yeniliği olan Santa Fe'nin de Avrupa tanıtımı Paris'te yapılıyor. 7 koltuklu yeni Santa Fe'de 2.2 litre hacminde 197 beygir güç ve 421 Nm tork üreten dizel motor bulunuyor.

Fuarda sergilenecek yeni modeller arasında Türkiye'de üretilen modeller de var.

Renault'nun Bursa'daki fabrikasında üretimi gerçekleştirilen Clio ve Clio'nun station versiyonu Grand Tour ile Clio R.S fuarda ilk kez görücüye çıkacak. Ayrıca makyajlı Fluence de Paris'te sergileniyor.

Ford'un üretimini Gölcük'te gerçekleştireceği yeni küçük ticarisi Transit Courier de Paris'te otomobil severlerle buluşuyor.
 


Toyota'nın Türkiye'de üreteceği model belli oldu


Toyota, Adapazarı Fabrikası'nda üretilecek olan C segmentindeki sedan modelin ismini ''Corolla'' olarak açıkladı. Toyota, C segmentinde yeni Auris ve Yeni Auris Touring Sports ile birlikte daha sportif bir görünüşle Yenilenen Verso'yu Paris'te beğenilere sundu.
Diğer taraftan Toyota'nın Adapazarı'nda ürettiği Verso da baştan aşağı yenilenerek ilk kez Paris'te sergileniyor.

Paris Otomobil Fuarı'nda, Porsche, 911 Carrera modelinin beklenen 4 çekişli versiyonları 991 Carrera 4 ve 991 Carrera 4S modellerinin dünya lansmanı yapılıyor.
Porsche'nin fuarda ilk kez sergileyeceği, bugüne kadar geliştirdiği en güçlü dizel modeli olan 382 beygir gücündeki Cayenne S Diesel de bir diğer kozu olacak.
 

Tofaş ''Nitro''

Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilerek dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Fiat Fiorino Trekking modelinin ''Nitro'' adı verilen özel serisi, 2012 Paris Otomobil Fuarı'nda sergilendi.

2009 yılından bu yana Fiat ile Nitro arasında devam eden işbirliğinin yeni aşamasını temsil eden Fiat Fiorino Trekking Nitro, Ekim ayından itibaren Fransa, İtalya, İsviçre, Avusturya ve Almanya gibi kayak sporunun yaygın olduğu ülkelerde satışa sunulacak.
Türk mühendis ve işçisinin imzasını taşıyan Fiat Fiorino Trekking'in ''Nitro'' özel serisi, Fiat'ın 2009 yılından bu yana ABD'li spor malzemeleri üreticisi Nitro ile yaptığı işbirliğinin yeni adımını temsil ediyor.
 


Ford'dan Paris'te 6 yeni model

Ford, gelecek iki yıl içerisinde satışa sunulacak yeni altı modelini Paris Otomobil Fuarı'nda sergiliyor.

Paris'te sergilenen Yeni B-MAX, Yeni Kuga, Yeni Fiesta, Yeni Tourneo Connect, Yeni EcoSport ve Yeni Mondeo modelleri, önümüzdeki iki yılda Türkiye'de de satışa sunulacak.
Yeni strateji doğrultusunda, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Avrupa pazarında satışa sunulacak 15 yeni global modelin altısı Paris Otomobil Fuarı'nda sergilendi.

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner de, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Türkiye toplam pazarında son 10 yıldaki aralıksız liderliğimizi 2012 yılının ilk 8 ayında da sürdürüyoruz. Ford ticari araçların segmentlerindeki başarısına paralel olarak yeni binek otomobillerimizin devreye girmesiyle burada da yükselişimizi sürdüreceğiz. 2011 yılında satışa sunduğumuz Yeni Focus ve Yeni C-MAX ürünlerimizle müşterilerimize gelişmiş teknoloji, düşük yakıt tüketimi, yüksek kalite ve ileri seviyede güvenliğe sahip ürünler sunduk.

Binek otomobil pazarında ulaştığımız rakamlar, One Ford stratejisi doğrultusunda geliştirilen global ürünlerin Türk otomobilseverler tarafından kabul gördüğünü kanıtlıyor.''
Otomotivde rekabetin hızlı geliştiğine dikkati çeken Özüner, ''Önümüzdeki iki yıl içerisinde satışa sunacağımız 6 yeni modelimiz ileri teknolojileri, yüksek kaliteleri, yakıt ekonomisi sunan motorları ve fonksiyonellikleri ile segmentlerinde çıtayı yükseltmeye devam edecekler'' dedi.
 


Audi'den Paris'te dünya prömiyerleri serisi

Paris Otomobil Fuarında Audi A3 ailesinin 5 kapılı versiyonu A3 Sportback, ailenin sportif üyesi S3, dünyada lansmanı online yapılan ilk model olan RS 5 Cabriolet ve üretilen ilk dizel S model olan SQ5 TDI ilk kez otomotiv tutkunlarıyla buluştu.

Audi, gelecekteki Q modellerinin tasarım diline ışık tutan Crosslane Coupe Concept'i de ilk kez görücüye çıkardı.
 


Skoda'nın yeni sınıfı Rapid görücüye çıktı

Skoda, markayı daha ileriye taşıyacak ve gelişme stratejisinin önemli oyuncusu olacak yeni otomobili Rapid'i Paris'te görücüye çıkardı.

Yeni kompakt model, Ekim ayından itibaren Avrupa'da, 2013 yılının başında da Türkiye'de satışa sunulacak.

Skoda standında Rapid'e, minik Citigo'nun Sport versiyonu, yeni Skoda logosunu taşımaya başlayan Fabia ve Roomster'ın özel donanımlı modelleri de eşlik ediyor.
Yeti'nin yeni özel donanımlı versiyonu, Octavia ve Superb'in Combi modelleri de standın diğer üyeleri arasında bulunuyor.

 

Yeni Clio ve ZOE

Paris Otomobil Fuarı'nda ayrıca Yeni Clio ve ZOE modellerinde kullanılan, internete bağlanabilme özelliği ile sesli kumandalı navigasyon, telefon gibi teknolojik özellikler içeren bir mültimedya tablet tlfı R-Link'in dünya prömiyeri de yapıldı.

Müşterilerin Paris Otomobil Fuarı'nda deneme imkanı bulacağı ZOE saf ve akışkan hatlara sahip bir kompakt hatchback olarak dikkat çekiyor.

ZOE ulaşılabilir fiyatı ile elektrik motorlu araç teknolojisinin daha geniş kitlelere yayılmasında rol oynayacak. ZOE, 210 km menzile sahip ilk seri üretim otomobil. Pratik kullanımı ile ZOE'nin Avrupa'da vergi dahil fiyatı 13 bin 700 Avro'dan başlıyor.


Dacia

Yeni Dacia Logan, Sandero ve Sandero Stepway'in ilk gösterimleri de Paris Otomobil Fuarı'nda yapıldı.

Dacia'nın yeniden doğuşunun simgesi Logan'ın lansmanından sekiz yıl sonra, marka Paris Otomobil Fuarı'nda yeni modellerinin ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Yeni Dacia Logan ülkelere göre 2012 yılı sonundan itibaren satışa sunulacak. Yeni Sandero 7 bin 900 Avro'dan, Yeni Sandero Stepway ise 10 bin 590 Avro'dan başlayan fiyatlarla Fransa'da satışa sunuluyor.

Yeni Sandero Türkiye'de ise 2013 yılının ilk çeyreğinde pazara sunulacak.

Yeni Logan, Sandero ve Sandero Stepway, Romanya'da Piteşti fabrikasında ve aynı zamanda yakın pazarlar (Fas, Tunus) için SOMACA'da (Kazablank /Fas) üretilecek.
2013'ün ikinci yarısında, Yeni Sandero aynı zamanda Tanca fabrikasında (Fas) da üretilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler