Karayalçın'dan Mamak'a terminal ve üniversite sözü

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, seçilmesi halinde Mamak ve Elmadağ'ın yer aldığı Ankara'nın doğu girişine şehirlerarası bir otobüs terminali ile üniversite yapılacağı sözünü verdi. Karayalçın, seçilmesi halinde uygulamaya koyacağı en önemli projelerden birinin de istihdama yönelik olacağını belirtti.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 12:02
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, yaptığı açıklamada, Gökçek yönetimindeki belediyenin Ankara'yı "ticarethane anlayışı" ile yönettiğini öne sürerek kendisinin başkanlığı döneminde, tüm projelerde halkın ve kamunun çıkarlarını gözeteceğini vurguladı.

Karayalçın, "Biz Mamak toplumsal dönüşüm alanını, rantiye alanı değil, şantiye alanı yapacağız, orada üretimi hep birlikte karara bağlayacağız. Bir defa belediye bu ticaret anlayışını bizim yönetimimizde terk etmiş olacak" dedi.

Mamak ve Elmadağ'ın bulunduğu Ankara'nın doğu girişine ilişkin önemli bir projeyi de hayata geçireceklerini açıklayan Karayalçın, şunları kaydetti: "Bütün doğu girişini planlayan bir şehirlerarası otobüs terminalinin Mamak'ta, uygun bir yerde yapılması iyi olur mu, olmaz mı? Değerini artırır mı, artırmaz mı? Bana göre çok iyi olur. Acaba Doğukent'te bir üniversite kurulması iyi olur mu, iyi olmaz mı? Bana göre iyi olur, benim hayalim. Mamak'ta bir de üniversite yapacağız."
 

"Bu işin partisi yok, tek ideolojimiz namusumuz"

Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Elmadağ'a yaptığı yatırımların 'kukla tiyatrosu ve mehter takımı' getirmekten öte gitmediğini de savunan Karayalçın, 29 Mart yerel seçimlerinin partisi, ideolojisi olmadığını vurgulayarak, "Mutlaka bir ideoloji isteniyorsa bana göre önemli olan halk için çalışmaktır. Bir ideoloji gerekiyorsa namuslu ve dürüst olmak gerekmektedir" dedi.
 

"Ankara'da yoksul kalmayacak"

Karayalçın, seçilmesi halinde uygulamaya koyacakları en önemli projelerden birinin istihdama yönelik olacağını belirterek, 25 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını kaydetti. Karayalçın, "Öncelik kadın hemşerilerimize, öncelik genç hemşerilerimize, öncelik maalesef çok fazla ortaya çıkarmadığımız, yaşamlarını adeta evlerine hapsolmuş bir biçimde sürdüren, sürdürmeye çalışan engelli hemşerilerimize verilecektir. İnancımız doğrultusunda sizlere Ankara'da yoksulluğu kaldırmayı taahhüt ediyorum. Ankara'da yoksulluğa son vermeyi vaat ediyoruz."
 

"Malvarlığımdan 24 saat haberdar olacaksınız"

Karayalçın 29 Mart Yerel Seçimlerinde işbaşına gelmesi halinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde şeffaflığı ve katılımcı bir yönetim anlayışını esas alacağını altını çizerek, "Ankara Belediyesi'ni, belediye örgütünü sonuna kadar saydam yapacağımı taahhüt ediyorum. Ankara Belediyesi'nin, Büyükşehir Meclisi'nin toplantıları naklen yayınlanacaktır" dedi.

Ankaralılara, sadece belediye hizmetlerine ilişkin bilgi verilmeyeceğini, kendisinin ve ailesinin malvarlığının da her gün açıklanacağını belirten Karayalçın, "Nasip olur Ankara Anakent Belediye Başkanlığı'na gelirsem, Ankaralılar benim, eşimin, oğlumun ve gelinimin malvarlığını 24 saat belediye sitesinden izleyeceklerdir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler