Yunanistan'da çiftçi protestoları devam ediyor

Yunanistan'da, hükümetin tarım alanındaki mali destek politikasını protesto eden çiftçiler, traktörlerle yol kapatma eylemlerine devam ediyor. Yunanistan'da 8 bin 500'ün üzerinde traktörün halen yollarda olduğu ve 60'ın üzerinde değişik noktada geçit vermeyen barikatlar kurulduğu belirtildi.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 12:06
Abone Ol google-news

Yunanistan'da, çiftçilerin eylemleri devam ediyor. Yunan basın-yayın organları, ülkenin kuzey ve orta kesimlerinden Girit adasına kadar birçok bölgede geçen haftadan bu yana eylemlerde bulunan çiftçilere, Mora yarımadası çiftçilerinden de destek geldiğini ve ana kara ile yarımadayı birbirine bağlayan Korint kenti girişinin kapatıldığını duyurdu. Haberlerde, çiftçilerin bu son eylemleriyle Atina ve Pire kentlerinin de içinde yer aldığı Atika bölgesi ile diğer bölgeler arasında bağlantının koptuğu kaydedildi.

Yunanistan'da 8 bin 500'ün üzerinde traktörün halen yollarda olduğu ve 60'ın üzerinde değişik noktada geçit vermeyen barikatlar kurulduğu belirtilen haberlerde, söz konusu durumun ''tatlıya bağlanması'' için, çiftçiler ile Tarım Bakanlığı yetkilileri arasında bu akşam saatlerinde yapılacak görüşmede anlaşmaya varılmasının ümit edildiği kaydedildi.
Bu arada, Tarım Bakanı Sotiris Hacigakis'in ''tarım sektörüne faizsiz kredilerden oluşan 500 milyon Avro tutarından bir yardım paketi sunulacağı'' yolundaki, çiftçileri tatmin etmeyen açıklamasının halen geçerliliğini koruduğu da açıklandı.

Çiftçilerin taleplerinin, ''pamuğun dönümüne 60, mısırın dönümüne 40, buğdayın dönümüne 20-30, zeytinyağı kilosuna ise bir Avro tutarında ödeme yapılması'' şeklinde sıralandığı belirtilen haberlerde, hükümetin ise mısırın dönümüne 20, buğdaya 7-10 Avro, zeytinyağına ise 30 sent ücret ödemeyi uygun bulduğu kaydedildi.

Öte yandan, çiftçi sendikaları yetkililerinin hükümetten daha yüksek destekleme alım fiyatları, emeklilik primi ödemelerinde kamunun payının artırılmasını ve tarım sektörünün kullandığı yakıtın daha düşük vergilendirilmesini istedikleri belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler