Belçika genelinde 'İslamafobi' yükselişte

Federe yapılı Belçika'da nüfusun yüzde 58'inin yaşadığı, Hollandaca konuşulan Flaman bölgesinde 2007-2008 döneminde yapılan kamuoyu araştırması, "İslamofobi"nin yükselişe geçtiğini ortaya koydu.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 12:49
Abone Ol google-news

Belçika'daki Katolik Leuven Üniversitesi'nce bin 84 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmaya katılanların yüzde 42'si ''İslam tarihi ve kültürünün diğer kültürlerden daha fazla şiddet içerdiğine inandığını'' belirtti.

Flamanların yüzde 81'i, ''Müslüman erkeklerin eşleri üzerinde çok fazla hakimiyet kurduğuna'' inanırken, yüzde 53'ü, ''kamu görevlilerine başörtüsünün yasaklanmasına'' destek verdi.

Belçikalı Flamanların yüzde 50'si, göçmenler nedeniyle işlerini kaybedecekleri korkusunu yaşarken, istihdam ihtiyacının Belçika içinde karşılanamaması halinde bile yabancı işçi alınmasına karşı çıkanların oranı yüzde 47 ve destek verenlerin oranı yüzde 38 olarak hesaplandı.

Araştırmacılar, 1990'lı yıllarda göçmenleri sadece ekonomik tehdit olarak gören Belçika toplumundaki algının 11 Eylül 2001 saldırılarıyla değiştiğini ve kültürel tehdit algısının yükselişe geçtiğini bildirdi.

Katolik Leuven Üniversitesi'nin araştırmasında, göçmenlere en olumlu bakış 18-34 yaş grubundan gelirken, ileri yaşlarda olumsuz bakışın arttığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler