Rahibelere de izin yok başörtüsüne de

Almanya'da derslere başörtüsüyle girmek isteyen Alman öğretmenin isteği Federal İdare Mahkemesi'nce reddedildi. Mahkeme, eyalette rahip ve rahibelerin de derslerde dini kıyafet giymelerinin yasak olduğuna işaret ederek öğretmenin isteğini reddetti.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 13:20
Abone Ol google-news

Almanya'nın Leipzig kentindeki Federal İdare Mahkemesi (Bundesverwaltungsgericht), derslere başörtüsüyle girmek isteyen 68 yaşındaki Müslüman Alman öğretmenin isteğini reddetti.

İsteği daha önce Mannheim kentindeki Baden-Württemberg Eyaleti İdare Mahkemesi tarafından geçen yılın mart ayında reddedilen Alman öğretmen, Federal İdare Mahkemesi'nde temyiz davası açmıştı.

Federal İdare Mahkemesi, Baden-Württemberg Eyaleti İdare Mahkemesi gibi, eyalette rahip ve rahibelerin de derslerde dini kıyafet giymelerinin yasak olduğuna işaret ederek, söz konusu öğretmenin derslerde başörtüsü takma isteğini reddetti.

Almanya'da 1973 yılından bu yana öğretmenlik yaptığı belirtilen Alman öğretmenin Müslüman olarak 1995 yılından bu yana başörtüsü taktığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler