"Obametre" ile Obama takibi

ABD Başkanı Barack Obama "Obametre" ile takip edilecek. Florida'da yayımlanan St. Petersburg Times Gazetesi'nin "Obametre" adını verdiği ve internet üzerinden başlattığı uygulama ile Obama'nın tüm vaatleri izlenebilecek.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 13:52
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama'nın seçim sürecinde vadettiklerini yerine getirip getirmediği "Obametre" ile ölçülüyor. Florida'da yayımlanan St. Petersburg Times Gazetesi'nin internet üzerinden başlattığı uygulamaya "Obametre" adı verildi.

Obama göreve başladıktan üç gün sonra açılan sitede, Obama'nın seçim kampanyası sırasında gerçekleştirme sözü verdiği 500 vaadi ve yanlarında da bu vaatlerle ilgili adım atılıp atılmadığı bilgisi yer alıyor.

Obama'nın vaatlerinden 7 tanesinin yanında ''Yerine Getirildi'', bir tanesinin yanında ''Durduruldu-Ertelendi'', 14'ünün yanında ''Yapılma Aşamasında'', 488'inin yanında ise ''Henüz Hiçbir şey Yapılmadı'' ibareleri yer alıyor.

''Yapılma Aşamasında'' olan vaatler arasında, ABD'nin Küba'daki Guantanamo tutukevini kapatmak ile kızlarına yavru köpek almak da bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler