Adapazarı'nda soygun girişimi

Adapazarı'nda "Üzerimde bomba var" diyen kişi, saat 16.00 sıralarında bir banka şubesine girdi. Yaklaşık yarım saat süren eylemin ardından polis eylemciyi etkisiz hale getirmeyi başardı. Saldırganın üzerindeki düzeneğin bomba olmadığı belirlendi.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 14:39
Abone Ol google-news

Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Adapazarı'ndaki bir bankada soygun yapmak isteyen kişinin üzerindeki düzeneğin bomba olmadığının belirlendiğini söyledi.

Ünsal, Atatürk Bulvarı'ndaki bir banka şubesine gelen Ersin E'nin (30) babasının borçlarından dolayı bankayı soyma girişiminde bulunduğunu belirtti.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinden sabah saatlerinde geldiği tespit edilen Ersin E'nin, banka şubesinden işlem yapmak amacıyla sıra numarası aldığını ifade eden Ünsal, şunları söyledi:

''Zanlının bomba süsü verdiği düzenekle bankayı soymak istediği anlaşıldı. Zanlı daha önce de borçlarından dolayı banka soymak istemiş ama yapamamış. Başka illerde de yapmak istemiş aynı eylemi ama vazgeçmiş. Bugün bankaya gelen şahıs, 3. katta kendisine sıra geldiğinde banka görevlisine mektup vermiş. Mektuba, üzerinde bomba düzeneği olduğunu, 50 bin TL para istediğini ve herhangi bir terslik olduğunda bomba düzeneğini patlatacağını yazmış. Ayrıca bomba düzeneğini de göstermiş. Üzerinde plastik su borularına sarılı ortasında cep telefonu bulunan inandırıcı bir bomba düzeneği vardı. Ayaklarında da bomba süsü verilmiş bazı maddelerin olduğunu tespit ettik. Şahsın üzerindeki düzeneğin bomba olmadığı belirlendi.''

Olay karşısında bankadaki memurların ve güvenlik görevlisinin dışarı kaçtığını belirten Ünsal, ''Ondan sonra şahıs üzerindeki poşetle, bankadaki açık bulunan kasadan parayı almış. Kaçma aşamasındayken ekiplerimiz tarafından ikna edilen şahıs yakalandı. Teslim alınan para henüz sayılmadı'' diye konuştu.
Ersin E'nin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Fotoğraf: Hürriyet


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler