Gümüşhane'de korkunç kaza: 10 ölü

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Ağıl köyü yakınlarında minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 02.10.2012 - 15:26
Abone Ol google-news

Erzincan'dan Kelkit'e giden sürücüleri henüz belirlenemeyen 29 M 0413 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen 06 BF 759 plakalı kamyon, Ağıl köyü yakınında çarpıştıktan sonra dere yatağına yuvarlandı.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, yaptığı açıklamada, 10 can kaybı, 3 yaralı olduğunu, bir kişinin de hafif sıyrıkla kurtulduğunu bildirdi.

Kazada yaşamlarını yitiren ve cesetleri Kelkit Devlet Hastanesi morguna gönderilen 10 kişinin kimlik tespit işlemi tamamlandı. Ölen 10 kişinin, minibüs şoförü Halis Keskinoğlu (53), Rıdvan Serici, Yüksel Gür (41), Mehmet Alkan (67), Elif Şahan (19), Güngör Altıntaş (52), Ahmet Erenler (57), Temel Keskinoğlu, Ömer Sarıca ve Fırat Çelik olduğu anlaşıldı.

Kazada yaralanan kamyon şoförü Necati Karuç ile İsa Fidan ve Süleyman Şanlı'nın kaldırıldıkları Erzincan'daki hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

''Kaza, kamyonun şerit ihlali yapması nedeniyle gerçekleşti''

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, kazaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kaza, ilk belirlemelere göre, kamyonun şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldi. Ancak kazanın kesin oluş nedeni soruşturma sonunda belirlenecek'' dedi.

Görgü tanığı Hüseyin Çelebi de yolcu taşıyan minibüs ile taş yüklü kamyonun çarpıştığını ifade ederek, ''Kaza sırasında kamyon, minibüsü altına alıp dereye kadar sürükledi. Zannediyorum ki ölenlerin bazıları suda boğuldu. Çok feci bir olaydı. Allah kimsenin başına vermesin'' diye konuştu.

Olayda minibüsün arkadaki bagaj kapısının açıldığını da ifade eden Çelebi, ''Ölenlerin cesetleri ile yaralananlar, minibüsün arka kapısından çıkartıldı'' dedi.

Kazada, ölen ve yaralananların, otomobili ile yoldan geçerken tesadüfen kazayı gören Kelkit Şoförler Odası Başkanı Beyler Kara'nın yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri ile sağlık görevlilerince araçlardan çıkartıldığı belirtildi.

Öte yandan, ölenlerin, Kelkit Devlet Hastanesi'ne gelen bazı yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler