Fırtına Fransa'yı esir aldı

Fransa hükümeti, ülkenin güneybatısında hafta sonu etkili olan ve 9 kişinin ölümü ile önemli ölçüde maddi zarara yol açan şiddetli fırtına nedeniyle, yarın bakanlar kurulu toplantısında ''doğal felaket hali'' ilan edecek.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 17:49
Abone Ol google-news

Fransa hükümeti, şiddetli fırtınadan etkilenenlerin uğradıkları zararın, sigorta şirketleri tarafından vakit geçirilmeden karşılanabilmesi için  ''doğal felaket hali'' kararının gerekli olduğu bildirildi.

Bakanlar Kurulu toplantısında, fırtına sonucunda elektrik, telefon, yol gibi alt yapı hizmetlerinin aksadığı bölgeye yapılacak yardımlar da gözden geçirilecek.

AB Dayanışma Fonu da şiddetli fırtınadan zarar görenlere önümüzdeki günlerde yapacağı yardımı açıklayacak.

İlk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verilen bölgede, 800 bin hane elektriğinin, 300 bin hane telefonlarının kesildiği tahmin ediliyor. Elektrik idaresi bölgedeki yüksek enerji hatlarının yenilenmesi için seferber olduğunu açıklarken, tamir çalışmalarının bütün hafta boyu sürmesi bekleniyor. Bölgedeki ormanlarda ve ekili arazilerde de büyük zarara yol açan fırtına yüzünden hava ve demir yolu ulaşımı önemli ölçüde felce uğradı.

Meteoroloji uzmanları, son şiddetli fırtınayı, 1999 yılında meydana gelen ve 88 kişinin ölümüne yol açan fırtına ile kıyaslıyor. Özellikle cumartesi günü sabahı etkili olan şiddetli fırtınanın hızı, bazı bölgelerde saatte 180 kilometreye ulaşmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler