22. Akbank Caz Festivali devam ediyor

Akbank Caz Festivali, 22. yılında ünlü caz sanatçılarını, caz tutkunlarıyla buluşturuyor.

Yayınlanma: 04.10.2012 - 09:23
Abone Ol google-news

Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleşen festival, 3-21 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor. Festival, klasik cazdan avangart tınılara, dünya müziklerinden elektronikanın sınırlarına uzanan işitsel tecrübelerle sanatseverlere oldukça geniş bir çeşitlilik sunuyor.

İstanbul, Gaziantep, Ankara, Kayseri, Adana, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve İzmir'de gerçekleştirilecek festival, zengin konser programının yanı sıra atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch'lar ve Kampüste Caz konserleri ile de dikkat çekiyor.
Cazın megastar'ı Miles Davis'in, ölümünden 20 sene sonra dahi müzik dünyası üzerinde etkisini sürdürmesini sağlayan projelerden Miles Smiles izleyenleri unutulmaz bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Bu sene 20. yılını kutlayan ACT plak şirketinin, dokuz müzisyenden oluşan yıldızlar topluluğu, kutlamalar şerefine 20 yılın hikayesini efsane bir performans ile anlatacak.

İngiltere'nin en istikrarlı müzik toplulukları arasında gösterilen, elektronik-pop grubu Saint Etienne, 4 Ekim'de Salon'un yeni sezonunun ilk konserleriyle hayranlarıyla buluşacak. Amerika, Avrupa ve Türkiye'de milyonlarca müzikseveri eğlencenin doruğuna çıkaran, dünyanın en büyük dans müziği ve parti fenomeni LMFAO'nun çılgın ismi Redfoo&Party Rock Crew, 6 Ekim'de Unilifeturkey organizasyonu ile Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak.

 

Sahne sanatları

Türkiye Engelliler Vakfı Yararına Shaman Dans Tiyatrosu ''Buluşma'' ilk kez 6 Ekim'de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. Haldun Taner'in ''Keşanlı Ali Destanı'' oyunu, Ahmet Mümtaz Taylan yönetmenliğinde, Yavuz Bingöl, Songül Öden, Kerem Alışık, Mustafa Üstündağ, Tuba Ünsal, Kayhan Yıldızoğlu, Yıldırım Gücük ve Fuat Onan oyunculuğunda sahneye taşınacak. Türk Tiyatrosu'nun kült oyunlarından olan eser, 5 Ekim'de Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde izlenebilecek.

''Şaşkın Koca'' adlı oyun, 5 Ekim'de Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek. Tülay Doğan'ın yönettiği oyunda, evli bir çift ile sonradan görme abla ve eniştenin hikayeleri, komik bir çizgide anlatılıyor. Türk edebiyatının usta şairi Ahmed Arif, Tiyatro Kumpanyası'nın yeni oyunuyla ''ilk kez'' sahneye taşınıyor.

''Hasretinden Prangalar Eskittim'' adlı oyun Sarper Özsan'ın müziği, Kemal Kocatürk'ün yorumuyla sergilenecek. Oyunun ilk gösterimi, 5 Ekim'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Finansbank'ın ana sponsorluğunda ve hem Avrupa hem de Anadolu yakasında, Pozitif Live tarafından düzenlenen Cirque du Soleil'in Alegria gösterisi, Ora Arena'da 5 Ekim'de misafirlerine eşsiz bir gece yaşatacak.

Ünlü şovmen Cem Yılmaz, 8 Ekim'de yeniden TIM Maslak Show Center'da sahne alacak. ''Banı Bözüar'' adlı piyano dinletisi, 8 Ekim'de Süreyya Operası'nda gerçekleştirilecek.

Rising (Yükseliş) adlı gösteri, Britanya Güney Asya dansının yükselen yıldızı Aakash Odedra'nın sahne aldığı, yeni bir kişisel dil üretmek için farklı süreçler ve estetikler keşfeden bir dans akşamı. Gösteri, dünya çapında ünlü koreograflar Akram Khan, Russell Maliphant ve Sidi Larbi Cherkaoui'nin yarattığı parçaların yanı sıra Odedra'nın kendi yaratımı bir parçadan oluşuyor. Odedra'nın klasik Hint dans disiplini Kathak ve Bharatanatyam temelini ziyaret eden dans gösterisi, 6 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler