Türk berber yurda döndü

Suudi Arabistan'da idamı istenen Türk yurttaşı, Cidde'den İstanbul'a geldi. Boğday, serbest bırakılması için Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek için Ankara'ya gitti.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 07:53
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan'da idam cezasına çarptırılan ancak ocak ayı başlarında serbest bırakılmasına karar verilen Türk yurttaşı Sabri Boğday Türkiye'ye geldi.

Suudi makamlarınca serbest bırakılan Boğday, Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla saat 05.40'ta Cidde'den İstanbul'a geldi. Boğday, Atatürk Havalimanı'nda uçaktan alınarak VIP Salonu'na götürüldü. Sabri Boğday, burada kendisini bekleyen eşi Muazzez, oğlu 2 yaşındaki Süleyman ve annesi Hadra'nın beklediği odaya alınarak, Ankara'ya gidecekleri saate kadar odada bekledi.

 

Erdoğan'a teşekkür ziyareti

Sabri Boğday ve aile fertleri, serbest bırakılması için Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek için THY'nin tarifeli uçağıyla saat 07.05'te Ankara'ya gitti. Boğday eşi ve üç yaşındaki oğlu ile birlikte Meclis'e gelerek Başbakan Erdoğan'la görüştü.  Boğday Meclis'ten ayrılırken, Cumhurbaşkanı Gül'ün kabul etmesi durumunda kendisine teşşekkür ziyaretinde bulunacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cidde'de Mısırlı bir terziyle tartıştığı sırada ''Allah'a ve Peygambere küfrettiği'' gerekçesiyle suçlanan ve çıkarıldığı mahkemede idam cezasına çarptırılan Boğday'ın affedilmesi için Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile görüşmüştü. Görüşmelerin ardından Cidde mahkemesinde Ocak ayı başlarında yapılan duruşmada Boğday'ın ''tövbesi'' kabul edilmiş ve serbest bırakılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler