Türk, Brüksel yolcusu

Nobel Barış ödüllü oyun yazarı Harold Pinter'in anısına düzenlenecek "Türkiye için Değişim zamanı" adlı toplantıya DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de katılacak. Brüksel'de 28-29 Ocak'ta tarihleri arasında yapılacak toplantıda AB ile ilişkiler ve Kürt sorunu ele alınacak.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 08:00
Abone Ol google-news

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 28-29 Ocak'ta Brüksel'de yapılacak AB-Türkiye ve Kürtler konulu beşinci uluslar arası konferansa katılacak. Nobel Barış ödüllü oyun yazarı Harold Pinter'in anısına düzenlenecek toplantıda "Türkiye için Değişim zamanı" adı altında AB ile ilişkiler ve Kürt sorunu ele alınacak.

AB-Türkiye ve Kürtler konulu Beşinci Uluslar arası Konferans 28-29 Ocak tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilecek. Nobel Barış ödülü sahibi Harold Pinter'in anısına düzenlenecek "Türkiye için Değişim Zamanı" isimli Konferansta, AB-Türkiye Katılım Süreci-Uluslar arası Perspektifler başlığı altında "Türkiye'nin AB katılım süreci ve ilerleme durumu, AB reform süresi ve gelecek beklentileri, AB katılım süreci hakkında Türk ve Kürt perspektifleri, Demokratik değişimlerde Avrupa'nın rolü, AB sürecinde uzun vadeli değişiklik beklentileri ile Türkiye, AB ve uluslar arası ilişkiler" gibi konular ele alınacak.

Konferansa Türkiye'den DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, eski DEP'li Leyla Zana, yazar Yaşar Kemal, Bahçeşehir Üniversitesi'nden Cengiz Aktar katılacak. Konferansın açılış konuşmasını videodan yapacak olan Yaşar Kemal'in yanı sıra DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Cengiz Aktar Kürt sorunu konusunda sunum yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler