Ergenekon davasında savunma tanıkları dinleniyor

Ergenekon davasında sanık Ulaş Özel’in üvey babası Mustafa Nemli, kimlik tespiti yapıldıktan sonra gizli tanık olmak istediğini söyledi.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 12:53
Abone Ol google-news

Ergenekon davasında, Şile kazısı dosyasından tutuklu sanık Ulaş Özel’in üvey babası Mustafa Nemli, diğer tutuklu sanık Okan İşgör’ün savunma tanığı olarak ifade verdi. Gizli tanık odasından ifade veren Nemli, üvey oğlunun kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi yerleşkesindeki küçük salonda görülen davanın dün 241’inci duruşması yapıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Şile kazısı dosyasının diğer tutuklu sanıklarından Okan İşgör’ün savunma tanığı Mustafa Nemli’yi salona aldı.

Gizli tanık olmak istedi

Başkan Özese, kimlik tespiti sırasından Mustafa Nemli’yi davanın tutuklu sanıklarından TİKKO itirafçısı Ulaş Özel’in üvey babası olması nedeniyle tanıklıktan çekilebileceğini belirtti. Mustafa Nemli söz alarak “Ulaş Özel’in annesi ve kız kardeşi beni ölümle tehdit ediyor. Ulaş çıkınca beni vuracakmış. Gizli tanık olmak istiyorum” diye konuştu. Duruşmaya kısa bir ara verilmesinin ardından tanık Mustafa Nemli’nin ifadesi, hâkim Sedat Sami Haşıloğlu’nun da bulunduğu gizli tanık odasından salona sesi ve görüntüsü orijinal olarak dinletildi. Mustafa Nemli, Ağustos 2010 tarihinde Başakşehir Şahintepesi’ndeki gecekonduda 1 adet Kalaşnikof silah, mermiler ve 3 adet el bombası bulunmasına ilişkin şunları anlattı: “Malzeme geldiği zaman benim bundan haberim yoktu. Annesi ile Ulaş’ın konuşmalarını duydum. Annesi bu malzemeleri götürmesini söylüyordu. Ulaş kısa zamanda götüreceğini söyledi. Eşim bana da ‘Bunları atalım, başına iş açacak’ dedi. Ben de ‘Ben karışmam senin oğlunun işi’ dedim.” Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Ulaş Özel’in Şahintepesi’ndeki gecekonduda bulunan silah ve bombaları kendisine İBDA-C itirafçısı Okan İşgör’ün “Devletin silahı bunlar, kısa zamanda alacaklar” diyerek verdiğini söylediğini, bu konuda bilgisi olup olmadığını sordu. Salondaki kameralar sanıklara yöneltilerek Nemli’ye Okan İşgör’ü görüp görmediği soruldu.

Tanık, İşgörü teşhis edemedi

Tanık Nemli Okan İşgörü teşhis edemedi. Ancak Nemli, “Hiçbirini tanımıyorum” dedi. Bunun üzerine Mehmet Ali Pekgüzel “Ulaş’ı da mı tanımıyorsun” diye sordu. Nemli, Ulaş Özel’i tanıdığını söyledi. Tanık Mustafa Nemli’nin ifadesi alınırken, Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan’ın Mart 2001 tarihinde Organize Suçlar Şubesi’ndeki sorgusuna katılan eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Kemal Karademir salon dışında bekledi. Geçen hafta 5 duruşma boyunca tanık ifadesi dinlenen eski Organize Suçlar Şubesi müdür yardımcılarından Ahmet İhtiyaroğlu da duruşmaya çağrıldı. Organize Şube’de 8 gün boyunca işkence gördüğünü iddia eden tutuksuz sanık Ümit Oğuztan da duruşmada hazır bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler