Çığ ve fırtına uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı uyardı. Meteoroloji, Ege kıyılarında, kuvvetli esecek rüzgarın, akşam ve gece saatlerinde fırtınaya dönüşeceği tahmininde de bulundu.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 08:53
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, artan hava sıcaklığının, kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden nedeniyle, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı uyardı. Bu gece doğu bölgelerde yağışın etkisini kaybetmesi ve havanın açması ile birlikte, buzlanma ve don olayı beklendiğine de dikkat çekildi.

Meteoroloji ayrıca, Muğla çevreleri başta olmak üzere Ege kıyılarında, öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli esecek rüzgarın, akşam ve gece saatlerinde fırtınaya dönüşeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da tedbirli olunması konusunda uyardı.

Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile sabah ilk saatlerde Kahramanmaraş, Adıyaman, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Sinop ve İnebolu çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla), Edirne, Çanakkale, Antalya, Gökceada, Bozcaada ile Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise, Güney ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, Trakya ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne, Çanakkale, Gökceada, Bozcaada ile Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Edirne çevrelerinde sis görülecek.

Ege: Genellikle parçalı ve az bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Muğla çevreleri, gece Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) sağanak yağışlı geçecek. Muğla çevreleri başta olmak üzere Ege kıyılarında, öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli esecek rüzgarın, akşam ve gece saatlerinde fırtınaya dönüşeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Genellikle parçalı, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz ile zamanla batısı çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Kahramanmaraş çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın batı kıyıları (Finike, Kemer, Kumluca, Kale ve Kaş) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Kuzey ve doğusu çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Sivas çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Gece saatlerinde kuzeydoğusunda (Yozgat, Sivas, Kayseri, Çankırı) buzlanma ve don olayı görülecek.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Sinop ve İnebolu çevreleri yağmurlu geçecek. Gece saatlerinde Kastamonu çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz bölümü yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, doğusu ile sabah ilk saatlerde Erzincan, Tunceli, Malatya ve Elazığ çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Gece saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının kar yapısını yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler