'Yasa dışı dinlenme' önlemi

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yasa dışı dinlendiği iddiasının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, casus yazılım program ve araçlarının satışına düzenleme getirilmesi önerisinde bulunacak.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 09:03
Abone Ol google-news

AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün başkanlığını yaptığı Meclis Araştırma Komisyonu, taslak raporunu tamamlama aşamasına geldi.

Taslak raporunu, bu hafta içinde üyelere dağıtması beklenen Komisyon, bilgisayar ile cep telefonlarına yüklenerek yasa dışı dinleme ve izleme yapma olanağı sağlayan ve internet ortamında satışa sunulan casus yazılım programları ile araçlarının satışına düzenleme getirilmesi önerisinde bulunacak.

Komisyon, kullanıcılara ait önemli bilgileri ve yaptığı işlemleri, kullanıcının haberi ve isteği olmadan üçüncü taraflara aktarılmasını sağlayan casus yazılım programları ile ''casus kamera'', ''böcek'' diye nitelenen araçların satışının yanı sıra, ithaliyle ilgili de düzenleme yapılmasını isteyecek.

Meclis Araştırma Komisyonu'nun, raporunda, dinlenildiği endişesini taşıyan yurttaşlara ''Dikkatli olun'' tavsiyesinde bulunacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler