'Güvenli bölge'ye topçu ateşi

Sri Lanka'da Tamil siviller için tahsis edilen "güvenli bölge"ye topçu ateşi açıldığı, saldırıda 300 kadar sivilin yaralandığı ya da öldüğü belirtildi. Ateşin hükümet tarafından mı yoksa isyancılar tarafından mı açıldığı bilinmiyor.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 09:11
Abone Ol google-news

Sri Lanka'da hükümetin Tamil siviller için tahsis ettiği "güvenli bölge"ye topçu ateşi açıldığı, saldırıda 300 kadar sivilin yaralandığı ya da öldüğü belirtildi.

Hükümetin tepkisinden çekinerek adının açıklanmasını istemeyen bir sağlık görevlisi, Mullaittivu yakınlarındaki 35 kilometrekarelik alandaki zayiat konusunda kesin rakam vermenin zor olduğunu söyledi.

Görevli, ateşin hükümet tarafından mı yoksa isyancılar tarafından mı açıldığını bilmediğini belirtti. Ancak Tamil gerillalarının internet sitesinde, güvenli bölgeye hükümet askerleri tarafından açılan topçu ateşinde 300'den fazla sivilin öldüğü kaydedildi.

Gazetecilerin bölgeye girmesi yasak olduğu için henüz ne sağlık görevlisinin ne de Tamillerin verdikleri bilgi doğrulanabiliyor.

Sri Lanka ordusu iki hafta kadar önce, 25 yıllık ayrılıkçı isyanın sembolü olarak görülen, Tamillerin elindeki Jaffna yarımadasının kontrolünün tamamını ele geçirdiğini açıklamıştı.
Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları, 1983'ten beri ülkenin kuzey ve doğusunda bağımsızlık için mücadele ediyor. Azınlıktaki Tamiller, çoğunluktaki Sinhalilerin kendilerine ayrımcılık yaptığını iddia ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon