Rusya'nın kaybı 65 milyar dolar

Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin Trud gazetesine yaptığı açıklamada Rusya'nın, ekonomik krizin başından beri aldığı önlemler yüzünden kaybının 65 milyar dolar civarında olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 09:25
Abone Ol google-news

Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin, Trud gazetesinde yer alan açıklamasında, krizin başından beri alınan önlemler çerçevesinde yaklaşık 65 milyar dolar harcadıklarını ve bunun önemli bölümünü vergi indirimlerinin oluşturduğunu kaydetti.

Özellikle gelir vergisinin yüzde 4 indirilmesinin Rus bütçesine 15 milyar dolarlık bir yük getirdiğini ifade eden Kudrin, petrol ihracatındaki vergi indiriminin 7,5 milyar dolar ve küçük ölçekli işletmelerin vergi indiriminin de 3 milyar dolara mal olduğunu kaydetti.

Kudrin, Rus bankalarının ve şirketlerinin desteklenmesi için 13,3 milyar dolar, ülke ekonomisi için öncelik oluşturan özellikle askeri sanayiye 1,5 milyar dolar, otomobil sanayisine 1,1 milyar dolar ve uçak sanayisine 1 milyar dolar harcandığı bilgisin verdi. Ancak, bütçe harcamalarının bununla bitmediğine işaret eden Kudrin, Rusya'da sosyal programlar için de 2,3 milyar dolar harcandığını bildirdi.

Çeşitli sektörleri desteklemek için uyguladıkları bu ''cömert'' politikanın bedelini uzun bir süre ödeyeceklerini ve şu ana kadar fazla veren bütçenin bu yıl ilk defa açık vereceğini belirten Kudrin, 2010 yılındaki bütçe açığının, gayrı safi milli hasılanın yüzde 57'sini, 2011'de de yüzde 3'ünü geçmemesi gerektiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler