İşten çıkarmaların sonu gelmiyor

Küresel ekonomik kriz nedeniyle başlayan ve bir türlü sonu gelmeyen işten çıkarmalar devam ediyor. Bazı ABD'li firmalar işten çıkartacaklarının listesini yapmaya başladı.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 09:39
Abone Ol google-news

ABD'li çip üreticisi Texas Instruments 3 bin 400 kişiyi, İsviçreli Clariant ise bin kişiyi işten çıkaracak.

Telefonlar ve küçük aletler için çip üreten Texas Instruments, yavaşlayan ekonominin talebi düşürmesi nedeniyle işgücünün yüzde 12'sini temsil eden 3 bin 400 kişi ile yollarını ayıracağını bildirdi.

Şirket, 3 bin 400 kişiden 1800'ünün gönüllü emeklilik ve ayrılıklardan oluşacağını belirtti. Texas Instruments, daha önce Ekim ayında duyurulan 650 kişinin işten çıkarılmasıyla birlikte yıllık 700 milyon dolar tasarruf etmeyi planlıyor.
 

Clariant bin kişiyi işten çıkaracak

İsviçreli kimya şirketi Clariant da, bu yıl bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Şirket, işten çıkarmaların, ürünlerinin kullanıldığı tekstil, deri, otomobil ve inşa sanayilerindeki talep düşüşü sonrasında yaşandığını bildirdi. 2007 yılında 8,5 milyar İsviçre frangı olan şirketin satışları, geçen yıl yüzde 5 düşerek 8,1 milyar İsviçre frangı oldu.
 

GM 2 bin kişiyi işten çıkaracak

Otomotiv devi General Motors (GM), 2 bin kişiyi işten çıkaracak, ABD'deki 9 fabrikasında üretimi birkaç hafta durduracak.

GM'den yapılan açıklamada, şirketin, Michigan'daki (Delta Township) fabrikasından 1200 kişinin, Ohio'daki (Lordstown) fabrikasından ise 800 kişinin işini kaybedeceği duyuruldu. Şirket, bu fabrikalardaki bütün vardiyaları, üretimi satışlarla paralel hale getirmek için durdurdu.
İşten çıkarmaların yanında, şirket, ABD'deki 15 montaj fabrikasından 9'unda üretimi daha da düşürecek, Kanada'daki bir fabrikasında ise üretim geçici olarak duracak. GM, geçen ay da Kuzey Amerika 20 fabrikayı geçici olarak kapatacağını açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler