"TSK'nin kayıtları savcılara iletildi"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Ergenekon soruşturması kapsamında kazılarda ortaya çıkan silah, patlayıcı ve mühimmatlarla ilgili Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) kayıtlarının savcılara bildirildiğini söyledi. Gönül, TBMM'de gazetecilerin, '''Kazılarda ortaya çıkan silahlar bize sorulursa MKE kayıtlarını bildiririz' demiştiniz. Bir gelişme var mı?'' sorusu üzerine ''Savcılar sormuş ve MKE da kayıtları kendilerine bildirilmiş'' dedi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 09:43
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, PKK kampları hakkında istihbarat toplamasında büyük önem taşıyan ve İsrail'den satın alınması düşünülen toplam 10 herondan (insansız casus uçağı) 2 iki tanesinin geldiğini, 8 tanesinin ise Nisan ayı sonunda teslim edileceğini açıkladı. Gönül, Meclis'te AKP Grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gönül, bir gazetecinin "İsrail'den alınması düşünülen heronlar da sıkıntı olduğu söyleniyor? Gerçekten sıkıntı var mı?" sorusu üzerine, "İsrail'le yapılan ihale sonucu 10 heronun müşterek üretilmesi anlaşması halen yürürlükte. Bunlardan iki tanesi teslim edildi. Testleri yapıldı şimdi kabul aşamasında. Bunun dışında bize intikal etmiş herhangi resmi bir bilgi yok" yanıtını verdi.

Gönül, "Alım ne zaman gerçekleşecek?" şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:
"Ben Aralık ayında gittim İsrail'e... Orada bir takvime bağladık. Kasım ayında gittiğimde de iki tanesini Aralık ayı sonuna kadar göndereceklerdi, gönderdiler. 8 tanesini de Nisan ayı sonuna kadar gönderecekler. Bugüne kadar bazı aksamalar oldu, bugüne kadar bazı gecikmeler oldu; ama Nisan sonuna kadar göndereceklerini tahmin ediyorum", "Türkiye'nin Filistin'e asker göndermesi gündemde var mı ?" şeklindeki soruya Gönül, "Resmi bir talep yok, Geldiği zaman düşünülür" şeklinde yanıtladı.


Ergenekon soruşturması

Gönül, ''Ergenekon soruşturması kapsamındaki kazılarda ortaya çıkan mühimmatın MKE'ye ait olup olmadığı konusunda size sorulursa bilgi vereceğinizi söylemiştiniz. Size sordular mı?'' denmesi üzerine, telefonla ilgililerden bilgi aldı.

Vecdi Gönül, görüşmesinin ardından, ''Savcılık silahlarla ilgili MKE'den bilgi istemiş, MKE de silahların nereye ait olduğunu anında Savcılığa bildirmiş. Biz zaten kendi kayıtlarımızı veriyoruz. Kayıtlarda ne varsa verilir, silahlar MKE'ye aitse aittir denir, ait değilse değil denir'' diye konuştu. Gönül, silah ve mühimmatın MKE'ye ait olup olmadığı sorularını ise yanıtsız bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler