Şiddetin renkleri festivalde

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla fotoğraf sanatçısı Hülya Anbarlı ile ressam Sevil Kılınç'ın ''Şiddetin renkleri'' isimli sergisi açıldı.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 11:16
Abone Ol google-news

Muratpaşa Belediyesi Sergi Salonu'nda açılan sergiye Anbarlı ve Kılınç ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve İlyas Salman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sinema sanatçısı katıldı. Açılışta konuşan ressam Sevil Kılınç, 53 yaşında hayallerini gerçekleştirerek Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olduğunu, mezun olduktan 2 yıl sonra da Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde ''Kadın kimliğinin dışa vurumculuk akımı bağlamında plastik ifadesi'' adı altın yüksek lisans tez çalışması yaptığını söyledi.

Kılınç, kadın-erkek ayrımının yaşamın her noktasında görüldüğünü ve kadının herzaman içinden geldiği gibi değilde farklı kimlikleri yaşamak, duygularını saklamak zorunda kaldığını belirtti. Toplunun her alanında görün şiddetin ağırlıklı olarak kadın bedeni üzerinde çoğaldığını ifade eden Kılınç , ''Kadınlar, erkek egemen sistemler tarafından yüzyıllardır ayrımcılığa, ötekileştirmeye, değersizleştirmeye çalışılıyor. Şiddet adının bedenini, kimliğini ve ruhun esir alıyor. Şiddet sadece görünür olan kırmızı ve mor renklerden ibaret de olmuyor. Bu projedeki renkler yoluyla kadın bedeni ve kimliği üzerinden şiddetin biçimleri ve dönüşümlerini görünür kılmaya, sessiz çığlıklarla, parçalanma ve ötekileştirmenin kadın bedeni üzerindeki yansımalarını resmettim'' dedi.

Kadınlara şiddet görmüş kadın makyajının da yapıldığı serginin festival süresince açık olacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler