34 kişi mağdur sıfatıyla ifade verdi

''28 Şubat'' soruşturması kapsamında 34 kişinin ''mağdur'' sıfatıyla ifadesi alındı.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 13:12
Abone Ol google-news

Soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce suç duyurusunda bulunan ve İstanbul'da ikamet eden kişilerin ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazdı.

Bu talimat doğrultusunda Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen 34 kişi, TMK 10. Maddesi ile yetkili savcılar tarafından ifadesi alındı.

İfade işlemlerinin arından adliye önünde toplanan grup adına açıklama yapan Mazlum Der İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Soyalan, söz konusu kişilerin talimatla ifadesinin alındığı ve hepsinin şikayetçi olduğunu söyledi.

28 Şubat sürecinde çıkarılan yasaların tümünün yürürlükten kaldırılması gerektiğini ifade eden Soyalan, savcıya o dönemde mağdur olarak derneğe başvuran bini aşkın kişinin isim listesini ve ''ikna odaları'' ile ilgili belgeleri de sunduğunu ifade etti.

İfade veren mağdurlardan Gülsüm Alpay, ''28 Şubat'a dek başörtülü okumak suç değildi. Bu dönemden sonra sırf başörtülü olduğumuz için ideolojik ve siyasi ayrımcılığa maruz kaldık. Hakarete uğradık. Soruşturulduk. Öğretmen olarak, başörtülü olarak eğitim kurumunda bulunmakta ısrar ettiğim gerekçesiyle meslekten atıldım. Kabus gibi yaşatılan o dönemin sorumluları mutlaka yargılansın'' diye konuştu.

28 Şubat sürecinden öğretmenlikten atıldığını belirten Fatma Akdokur ise kılık kıyafet yönetmeliğinin tümden kaldırılması gerektiğini ifade ederek, ''O dönemin bütün sorumluları hesap vermeli. Bazı paşaların içerde olması bizi sakinleştirmeyecek'' ifadesini kullandı.

Dönemin mağdurlarından Hüda Kaya da, daha önce müşteki olarak başvurduklarını ve bu nedenle ifadeye çağrıldıklarını dile getirdi.

Kaya, çalışma ve eğitim hayatlarını engelleyenlerden şikayetçi olduklarını ve sorumluların yargılanmasını talep ettiklerini belirtti.

Mağdurların avukatı Necip Kibar da, bu sürecin cezasız kalmamasını ve cunta döneminin üzerinin örtülmemesi gerektiğini belirterek, ''İfadesi alınan kişilerin şikayetçi olduklarını ve ifadesini alınan kişilerin sayısının 70'i bulacağını" söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler