Çıta yükseldi: Mercedes yeni A serisi

Mercedes, premium kompakt sınıftaki temsilcisi A SERISI'ni yeniledi.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 13:24
Abone Ol google-news

Selefinden farklı olarak yeni model artık klasik hatchback görünüme kavuştu. İddialı görüntüsü ile A SERISI, AUDI A3 VE BMW 1 SERISI’ni rakip olarak gözüne kestirmiş görünüyor. Mercedes’in giriş modeli, 73 bin TL gibi iddialı bir fiyat etiketiyle kasımda Türkiye’de satışa sunulacak. Mercedes’in yaptığı açıklamaya göre marka 2012 sonuna kadar 750 adet araç satmayı hedefliyor. İddialı görüntüsü, çarpıcı fiyatı ve marka imajı ile A SERISI’nin başarıya ulaşacağı kesin gibi görünüyor.

Teknolojik özellikleri

A Serisi’nin önemli özelliklerinden biri, iç mekandaki tablet bilgisayar görünümlü ekranı. Bu ekran pek çok özelliği üzerinde barındırıyor. Sunduğu özellikler sayesinde adeta bir tekerlekli iPhone’a benzayen arac hakkındaki diğer bilgileri, Mercedes A Serisi Ürün Müdürü Johann Buss’un açıklamalarından öğrenelim:

“Yeni A-Serisi, araçta akıllı telefonun işletim ve görüntüleme sistemine tamamen entegre olmasını sağlıyor. Sunduğu özel uygulama sayesinde, iPhone’un (zamanla diğer akıllı telefonların) araç içerisinde bütün fonksiyonlarıyla kullanılması mümkün hale geliyor. Bu sayede Facebook ve Twitter gibi sosyal medya uygulamalarının tamamını, aracın ekranından kumanda edebiliyorsunuz. Facebook’ta arkadaşlarınızın eklediği fotoğrafları görebildiğiniz gibi, atılan Tweet’leri bu sisteme okutabiliyorsunuz. Önümüzdeki dönemde, ilk olarak iPhone 4S modelinde karşımıza çıkan sesli yönlendirilebilen ‘Siri’ asistanını da A Serisi ile kullanılabilir hale getireceğiz.”

Güzvenlik donanımları bakımından da sınıfına yenilikler getiren A-Serisi’nde, arkadan çarpma riskini azaltan fren destekli ve radar temelli çarpışma uyarı sistemi tüm versiyonlarda standart. Bu sistem, dikkati dağılmış sürücüyü tespit edip engellere karşı uyarmak için görsel ve işitsel uyarılar veriyor ve ayrıca acil fren desteğini hazırlıyor. Böylece muhtemel kazaların önüne geçilebiliyor.

Motorlar ve donanımlar

3 benzinli 2 dizel motordan oluşan ürün gamına sahip A Serisi’nde, start/stop sistemi tüm motorlarda standart olarak sunuluyor. Benzinli motor seçenekleri sırasıyla, A 180’de 1.6 litre 122 beygir, A 200’de 1.6 litre 156 beygir ve A 250’de 2.0 litre 211 beygir. Yeni A-Serisi’nin dizel motorları ise A 180 CDI’da 1.5 litre 109 beygir ve A 200 CDI’da ise 1.8 litre 136 beygirlik seçeneklerden meydana geliyor.

Araçta ‘Urban’, ‘Style’ ve ‘AMG Sport’ olmak üzere üç farklı donanım seçeneğini tercih etmek mümkün.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler