Filmekimi Anadolu'yu dolaşıyor

29 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul ayağı sona eren Filmekimi, Ekim ayı boyunca Ankara, Erzurum, Gaziantep, Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek. Ayrıca Van ve Batman'da da ücretsiz gösterimler düzenlenecek.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 13:15
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Vodafone FreeZone sponsorluğunda düzenlenen Filmekimi’nin yoğun ilgi gören İstanbul gösterimleri 7 Ekim Pazar günü 21.30 seansıyla sona erdi. On birinci yılında yine büyük ilgi gören, ek seanslarla 28 Eylül Cuma günü başlayan Filmekimi’nde, 10 gün boyunca 3 salon ve 146 seansta gösterilen 39 film, 47 bin sinemaseverle buluştu ve salonlardaki doluluk oranı %98’e ulaştı. Oynayan filmlerden “Gölgede Dans” ve “Cennetteki Çöplük” İstanbul sinemalarında oynamaya başladı. Diğer filmlerin hepsi olmasa da bir kısmı gelecek haftalarda sinemalarda  oynayacak.  Broşürleri saklayanlar filmlerin oynayıp oynamadığının daha iyi takip edebilecekler.
 
Filmekimi geçen yıl olduğu gibi on birinci yılında da Avrupa Birliği MEDIA programının desteği ve Saraybosna, Sofya ve Transilvanya Film Festivalleri’nin işbirliğiyle Anadolu’yu gezmeye devam ediyor. Filmekimi’nin İstanbul’dan ötede ilk hafta sonu, Bursa’da gerçekleştirildi. 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Bursa Cinetech Korupark Sinemaları’nda düzenlenen Filmekimi, Bursalı sinemaseverlerden büyük ilgi gördü.

Filmekimi’nin 5-7 Ekim tarihlerinde İzmir Karaca Sineması’nda düzenlenen gösterimlerinde de uzun kuyruklar oluştu. Hem İzmir hem Bursa’da en çok seyredilen film Michael Haneke’nin yönettiği Altın Palmiye’li Aşk olurken, Anadolu programında gösterilen, L. Rezan Yeşilbaş’ın yönettiği, Cannes’da kısa film dalında Altın Palmiye’yi kazanan Sessiz ve Emin Alper’in yönettiği, İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü kazanan Tepenin Ardı filmleri de seyirciden büyük ilgi gördü.
 
Filmekimi yeni sinema sezonunu müjdelemeye Ankara, Erzurum, Gaziantep ve Diyarbakır’la devam ediyor. Filmekimi filmleri, 12-14 Ekim tarihlerinde Ankara Büyülü Fener Kızılay ve Erzurum Cinetekno sinemalarında, 19-21 Ekim tarihlerindeyse Gaziantep Sinepark Nakıp Ali ve Diyarbakır Avrupa sinemalarında izleyicilerle buluşacak. Biletler, Biletix üzerinden ve gösterimlerin yapılacağı sinemalardan temin edilebilir.
 
 
Filmekimi’nden Van ve Batman’da ücretsiz gösterimler

11. Filmekimi, bu yıl Batman ve ilk defa Vanlı sinemaseverlerle buluşacak. Ücretsiz olarak yapılacak gösterimler, 16 Ekim Salı günü Van’da, 22-24 Ekim tarihleri arasında ise Batman’da düzenlenecek.

16 Ekim Salı günü Van’ın CineVan Sineması’nda, 12.00, 15.00, 18.00 ve 20.00 seanslarında sırasıyla, Kyungho Lee’nin Sevimli Kahraman / Outback, Pablo Larraín’in No, Aida Begic’in Çocuklar / Children of Sarajevo ve Michael Haneke’nin Aşk / Love filmleri gösterilecek.
 
22 Ekim Pazartesi, 23 Ekim Salı ve 24 Ekim Çarşamba günleri Yılmaz Güney Sineması’nda 18.00 seansında gerçekleştirilecek Batman gösterimlerinde ise sırasıyla Pablo Larraín’in No, Benicio del Toro, Pablo Trapero, Julio Medem, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Juan Carlos Tabio ve Laurent Cantet’ten her birinin yönettiği yedi kısa filmden oluşan Havana'da 7 Gün / 7 Days in Havana ile Cristian Mungiu’nun filmi Tepelerin Ardında / Beyond the Hills seyircilerle buluşacak.
 
filmekimi.iksv.org


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler