İAE Kütüphanesi hizmeti genişletti

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi artık Çarşamba günleri saat 22:00'a kadar açık olacak.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 13:19
Abone Ol google-news

Temel amacı İstanbul'la ilgili herhangi bir konuda çalışma yapmak isteyen araştırmacıların basılı ve elektronik bilimsel kaynak ihtiyacını karşılamak, koleksiyonunu bu hedef doğrultusunda olabildiğince zenginleştirmek ve "kullanıcı dostu" bir kütüphane işlevi görmek olan Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi artık Çarşamba günleri saat 22:00’ye kadar açık olacak.
 
Arşivde, yaklaşık 5000 fotoğraftan oluşan "Atatürk ve Cumhuriyet Fotoğrafları Koleksiyonu" ve"Eski İstanbul Fotoğrafları Koleksiyonu"nun yanı sıra, çeşitli gravür ve haritalar; 130 pafta Jacques Pervititch sigorta haritası; 31 pafta Suat Nirven sigorta haritası; Cüney Orhon imzalı 1083 adet müzik notası ve İstanbul'un tarihi ve mimarisine ilişkin yaklaşık 10.000 gazete kupürü yer almaktadır.

Pera Müzesi Sanat Kitaplığı, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde hizmete sunuldu. Kitapların yanısıra yerli ve yabancı süreli yayınları da içeren kütüphanede, sanatçı biyografileri, sanat akımları, koleksiyonlar, sözlükler ve ansiklopedilerden oluşan zengin referans kaynaklarına ve elektronik kaynaklara erişim de mümkün.

Bridgeman Art Library tarafından, sanat, mimari, kültür ve tarih alanlarında bir eğitim kaynağı sunmak amacıyla geliştirilen Bridgeman Education veritabını, 8.000’den fazla uluslararası konumdan, müzeler, sanatçılar, özel koleksiyonlar, fotografçılara ait eserlere ve 390.000’den fazla görsele yasal erişim sağlayan önemli bir elektronik kaynak.
 
Kitaplığa kısa zaman önce katılan The Metropolitan Museum of Art’ın yeni kitap ve sergi kataloglarıyla da Pera Müzesi Sanat Kitaplığı koleksiyonu gelişmeye devam ediyor. Halka açık olan kütüphanede dışarıya kitap ödünç verilmemektedir.

Kütüphane çalışma saatleri: Pazartesi - Cuma 09:00 – 17:30, Çarşamba 09:00 – 22:00, Cumartesi 10:30 – 17:00, Pazar günleri kapalı.

www.iae.org.tr/


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler