Evdeki Yabancılar filminin galası yapıldı

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında yarışacak Evdeki Yabancılar filminin galası yapıldı.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 13:56
Abone Ol google-news

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonunda düzenlenen galaya 49. Altın Portakal'ın Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar ve jüri üyeleri ile filmin yönetmenleri Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kacargil, oyuncular Melpo Zarokosta, Romy Vasilidis ile çok sayıda izleyici katıldı.

Film gösteriminin ardından düzenlenen söyleşiye ise filmin yönetmenleri Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kacargil, oyuncular Melpo Zarokosta, Romy Vasilidis katıldı. Yönetmen Kacargil, söyleşide yaptığı konuşmada, kendisinin İzmirli olduğunu, yaşamında mübadelenin etkisinin olmamasına rağmen, mübadele ile ilgili hikayelerle büyüdüğünü söyledi.

Filmin kendisinin ilk uzun metraj film çalışması olduğuna dikkati çeken Kacargil, ''İlk uzun metraj filmimde kendimizden bir şeyler olsun istedik. Kasaba hayatına çok hakim olduğumuz için böyle bir hikayeyi tercih ettik'' dedi.

Filmin dramatik yapısının kendilerini etkilediğini ifade eden Kacargil, filmin diğer yönetmeni Dilek Keser'in de göçmen bir ailenin kızı olduğunu kaydetti. Mübadele filmi yapmadıklarını ifade eden Kacargil, ''Filmin çıkış noktası mübadele, ama filmin konusu bir kasaba veya aidiyet hikayesi de olabilir'' dedi.

Yönetmen Dilek Keser de ailesinin göçmen olması nedeniyle mübadele hikayelerini dinleyerek büyüdüğünü anlatarak, filmde mübadelenin anlatılmasına rağmen, aslında kadının mübadeleden sonra yaşadığı sendromu ve politikalarda alınan kararların insanların hayatını nasıl yansıdığını anlatmak istediklerini kaydetti.

Film oyuncusu Melpo Zarokosta da festivalde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ''Senaryoyu bana gönderdiklerinde, senaryoyu ben yazmadığım için çok kıskandım. Filme 'hayır' deme gibi bir şansım yoktu. Çünkü filmi çok sevmiştim. Daha önce Türkiye ile ilgili bir bağlantım yoktu, ama artık var'' diye konuştu.

Filmin yapımcısı Özkan Yılmaz da Zarokosta'nın hiç Türkçe bilmediğini, film boyunca oyuncu ile İngilizce anlaştıklarını söyledi.

Zarokosta'nın filmde kullandığı Türkçe cümleleri ezberlediğini kaydeden Yılmaz, ''Zarokosta için film çok zor olmuştur, bir kelime anlamadan koskoca filmi oynadı'' dedi.

Evdeki Yabancılar

Dilek Keser ile Ulaş Güneş Kacargil'in yönetmenliğini yaptığı filmde, Yunanistan'a göç etmek zorunda bırakılan bir kadının yıllar sonra bıraktığı evini bulmak için torunu ile kasabaya gelmesini ve bıraktığı evi pansiyona çevirmeye çalışan bir kişi ile olan ilişkisi anlatılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler