Mitchell'in durakları arasında Türkiye yok

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yeni Sözcüsü Robert Wood, Ortadoğu Özel Temsilcisi olarak görevlendirilen George Mitchell'in Ortadoğu ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mitchell'in durakları arasında Türkiye'yi saymayan Wood, "Gezi programında bazı rötuşların yapılabileceği"ni söyledi. Wood ayrıca, Mitchell'in Hamas ile temas kurmayacağını kesin dille ifade etti.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 10:08
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yeni Sözcüsü Robert Wood, ABD Dışişleri Bakanlığı'nca düzenlenen günlük olağan basın bilgilendirme toplantısında George Mitchell'in ilk Ortadoğu gezisinin 26 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşeceğini anlattı.

Gezi kapsamında Mitchell'in "Mısır, İsrail, Batı Şeria, Ürdün ve Suudi Arabistan"ı ziyaret edeceğini anlatan Wood, Obama Yönetimi"nin "İsrail ile Filistinliler ve İsrail ile komşuları arasında kalıcı bir barışın sağlanması için aktif ve agresif bir biçimde çaba göstereceğini" vurguladı.

Mitchell'in, Gazze'deki ateş kesin sağlamlaştırılması için de çalışacağını kaydeden Wood, "Başka yerleri ziyaret etmesi olasılığı var mı?" yönündeki bir soruya "Bu olasılık her zaman var" karşılığını verdi.

 

Hamas ile temas yok

Bu arada, soruları üzerine Mitchell'in Suriye'ye gitmesinin planlandığını sanmadığını belirtmekle birlikte böyle bir olasığını tümüyle dışlamayan Wood, Mitchell'in Hamas ile temas kurmayacağını kesin bir dille ifade etti.

Robert Wood, bir gazetecinin, Türkiye'de yapılan bazı açıklamalara işaret ederek, "Türkiye'ye uğraması planlanmıyor mu?" sorusunun karşısında da "Daha önce ifade ettiğim gibi gezi programında bazı rötuşlar yapılabilir. Ancak bu noktada söyleyebileceğim başka bir şey yok" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler