AKP'nin 18 yaş turunda ilk sonuç

AKP, seçilme yaşının 18'e düşürülmesiyle ilgili olarak önce MHP ile görüştü ardından CHP'yi ziyaret etti.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 14:12
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçilme yaşının18'e düşürebileceğine ilişkin açıklamasının ardından AKP yönetimi, MHP ve CHP'den destek almak için iki partiyi ziyaret etti.

Seçilme yaşının 18'e düşürülebilmesi için anayasada değişiklik yapılması gerekiyor. AKP'nin MHP ya da CHP'nin destek vermesi durumunda seçilme yaşını 18'e düşürülmesi ve askerlerin oy kullanabilmesine ilişkin anayasa değişikliğini, yerel seçimin 27 Ekim 2013'e alınmasına ilişkin anayasa değişikliği önerisinin hemen ardından ya da paralel olarak TBMM'den geçirmek istediği belirtiliyor.

AKP Grup Başkanvekilleri, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile görüştü. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, CHP'nin hem seçilme yaşının 25'den 18'e düşürülmesi hem de silah altındaki er ve erbaşların oy kullanmasının önünün açılması için Anayasa değişikliği konusuna sıcak baktığını belirterek, ''MHP de yetkili kurullarında görüştükten sonra cevap vereceklerini söyledi'' dedi.

CHP ile çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Canikli, bir gazetecinin, ''kışlaya siyasetin girmesi ile ilgili kaygı, endişe yok'' sözleri üzerine, ''Hayır olur mu? Zaten şu anda muvazzaflar kullanıyor'' dedi. Canikli, BDP ile bir temaslarının olmayacağını söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler