'Kastını aşan ciddi bir yanlış anlama'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk(ün ailelerin çocuklarına koyduğu isimlere ilişkin yaptığı açıklamayla ilgili, "Kastını aşan ciddi bir yanlış anlama ile karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 18:34
Abone Ol google-news

Almanya temasları çerçevesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği genel merkezini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'ün ailelerin çocuklarına koyduğu isimlere ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Bu durumdan dolayı hiç kimsenin incinmesini istemediklerini belirten Görmez, ''Şahsen müftümüzün basına yansımış şekliyle ifade etmiş olmasına ihtimal vermiyorum. Bundan dolayı hiçbir kardeşimizin incinmesini istemeyiz. Bu tamamen kastını aşan zorlama bir yorumdan kaynaklanıyor'' diye konuştu.

Görmez, söz konusu isimlerin her birisinin arkasında tarihe mal olmuş çok yüksek değerler olduğunu vurgulayarak, ''Toplum hem Türkiye'de hem de dünyanın muhtelif yerlerinde bu isimleri verirken hiçbir zaman kadim sözcüklerde yüzlerce sözlük manası olan herhangi bir kelimeyi dikkate alarak vermezler. Bunu düşünmek dahi, eleştirmek dahi abesle iştigaldir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler