İstanbul Küresel Forumu 13 Ekim'de yapılacak

İstanbul Küresel Forumu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 13-14 Ekim'de İstanbul'da yapılacak.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 20:22
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) birlikte düzenlediği İstanbul Küresel Forumu'nda açılış konuşmasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı belirtildi.

Forumun, dünya çapındaki siyasi liderleri, iş dünyasının önde gelen yöneticilerini, akademisyenleri, entelektüelleri, sivil toplum kuruluşlarının liderlerini ve medya şahsiyetlerini bölgesel ve küresel konuları irdelemek üzere bir araya getireceği ifade edilen duyuruda, Forum'da siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların derinlemesine incelenmesi ve değerlendirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Bu yıl düzenlenecek Forum'un ana temasının adalet olduğu bildirilen duyuruda, şunlar kaydedildi: ''Bugün karşı karşıya bulunduğumuz çetin sorunların merkezinde siyasi ve ekonomik adaletsizlikler yatmaktadır. En geniş anlamıyla adaletin kapsamlı olarak incelenmesi ve tartışılması, dünyamızın bugün karşı karşıya bulunduğu güçlüklerin daha iyi değerlendirilmesine ve uygulanabilir çözümlerin dile getirilmesine olanak sağlayacaktır. Forumun ana teması olan adalet, siyaset, temel haklar ve uluslararası hukuk, küresel finans ve ekonomik fırsatlar, kültür, sanat, medya, tarih ve dini gelenekler açılarından ele alınacaktır.''

Duyuruda, etkinliğin ilgi duyan herkese açık olduğu, katılım için ''www.iwf.org.tr'' adresinde bulunan online kayıt sayfasının ziyaret edilebileceği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler