'Tahtaya vuruyorum'

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere-Türkiye ilişkilerinin ''gerçekten çok iyi'' gittiğini belirterek, ''Tahtaya vuruyorum'' dedi.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 20:42
Abone Ol google-news

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Deniz Sistemleri Semineri'nde İngiltere'yi temsil eden şirketler onuruna, İngiltere Büyükelçiliği Rezidansı'nda resepsiyon verdi.

Büyükelçi Reddaway burada yaptığı konuşmada, seminerle iki ülke arasındaki pozitif ve potansiyel ilişkiye yöneldiklerini ve bu konuda çok geniş bir alan bulunduğunu söyledi. Reddaway, ''İngiltere-Türkiye ilişkileri gerçekten çok iyi gidiyor. Tahtaya vuruyorum'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen yıl İngiltere'yi ziyaret ettiğini anımsatan Reddaway, bu ziyaretin savunma işbirliğiyle ilgili bölümünün çok önemli olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere ziyaretinin önemine de dikkati çeken Reddaway, yakın zamanda, İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'in Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve pek çok ziyaretin daha gerçekleştirileceğini ifade etti. Reddaway, ''Gündem çok yoğun. Kendimi büyekelçiden çok trafik polisi gibi hissediyorum'' dedi.

Bunun bir büyükelçi için iyi bir durum olduğunu dile getiren Reddaway, dünyadaki pek çok büyükelçinin, kendi ülkelerindeki bakanları bulundukları ülkelere getirmekte zorlandıklarını, kendisinin ise tam tersi bir problemi yaşadığını kaydetti.

Savunma sanayi konusunda iki ülke arasında düzenli, stratejik ve uzun dönemli ortaklığa ihtiyaç duyulduğunu da vurgulayan Reddaway, bu konuda iki ülkenin de faydasına olacak pek çok başarı ve ortaklık oluşturulabileceğine emin olduğunu vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler