Karadeniz'de hortum!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi ile Rize'nin Pazar ilçesinde etkili olan sağanak sonucu su baskınları meydana geldi, bazı dereler taştı. Yağmurun ardından Karadeniz üzerinde oluşan hortum, korkulu anlar yaşattı.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 07:43
Abone Ol google-news

Beşikdüzü Kaymakamı Alaaddin Aktaş, geceden itibaren aralıklarla devam eden yağışın sabah sağanağa dönüştüğünü belirterek, ''Sağanak nedeniyle ilçe merkezinde bazı iş yerleri ve evlerin alt katlarını su bastı'' dedi. Sağanak dolayısıyla yaklaşık 150 iş yeri ve evi su bastı, ilçe merkezindeki okullar tatil edildi.

 

Suyun tahliyesi için belediye ekiplerince çalışma başlatıldığını ifade eden Aktaş, ''Ancak sağanak dolayısıyla su tahliye işlemini gerçekleştirmede güçlük yaşıyoruz. İlçe genelinde henüz bize herhangi bir heyelan olayı bilgisi ulaşmadı. Bu olaya bağlı yaralımız da bulunmuyor'' diye konuştu.

Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Ali Hilmi Sağlam, ilçe merkezinde yağışın etkili olduğunu belirterek, belediye ekiplerinin rögarları temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Öte yandan, Beşikdüzü ve çevresindeki bazı ilçelerde sağanak nedeniyle elektrik kesintisi yaşanıyor.

Pazar'da sağanak

Rize Valisi Nurullah Çakır, Pazar ilçesinde etkili olan sağanak sonucu Pazar-Hemşin arasında yan derelerin taşması nedeniyle yollarda ufak çaplarda hasarlar ve toprak birikintileri oluştuğunu belirtti.

Birkaç binanın bodrum katını su bastığı bilgisinin kendisine iletildiğini ifade eden Vali Çakır, ''Can kaybımız yok. DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerimiz çalışma yürütüyorlar. Ben de incelemelerde bulunmak için olay yerine gidiyorum'' dedi.

Bu arada, Pazar ilçesinde bazı yerlerde elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi.

Geceden itibaren etkili olan ve sabah saatlerinde etkisini kaybeden yağmurun ardından Karadeniz üzerinde oluşan hortum, korkulu anlar yaşattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler