Mursi'den ''devrim affı''

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Hüsnü Mübarek rejiminin iktidardan uzaklaşmasıyla sonuçlanan 25 Ocak devrimi sırasında tutuklananlar için af ilan etti.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 09:24
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, kasıtlı adam öldürme suçu hariç, devrimi desteklemek ve devrimin amaçlarını gerçekleştirmek için yapılan bütün eylemlerin af kapsamında olduğu belirtildi. Af kararının, 25 Ocak 2011 ila 30 Haziran 2012 tarihleri arasındaki ''suçları'' kapsadığı belirtildi.

Açıklamada, aftan yararlanacak kişilerin adlarının resmi gazetede yayımlanmasından itibaren bir ay içinde, kararda adı geçmeyen kişilerin adli makamlara başvurabileceği de belirtildi.
Cumhurbaşkanı Mursi, hukukçuların ve tutuklu yakınlarının artan şikayetleri üzerine, 25 Ocak devriminden görevi devraldığı 30 Haziran tarihine kadar geçen sürede, haklarında askeri yönetim tarafından hüküm verilmiş tutuklularının durumlarını araştırmak üzere bir komite kurulması talimatı vermişti.

Komitenin yayınladığı resmi rakamlara göre, Mısır hapishanelerinde halihazırda 11 bin 879 tutuklu bulunuyor. Bunların 9 bin 714'ünün, haklarında beraat kararı verilmiş olmasına rağmen hapishanede tutulduğu belirtiliyor. Geri kalan 2 bin 165 kişinin durumları ise incelenmeye devam ediyor.

Temmuz ayı sonunda cumhurbaşkanlığı kararıyla askeri mahkemeler tarafından mahkum edilen 572 kişi serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler