Silahlar toplanıyor iddiası

Hatay'da Alevi köylerinde yaşayan yurttaşların ruhsatlı silahlarını teslim etmelerinin istendiği ileri sürüldü.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 09:51
Abone Ol google-news

Hatay’da jandarmanın Alevi köylerinde yaşayan vatandaşların ruhsatlı silahlarını topladığı iddia edildi. İddia sahipleri, bunda, kentte uzun zamandan beri “Esad’ın Hatay’da silahlı adamları var” söylentisinin etkisinin olabileceğini belirttiler.

Hatay’ın Kuştepe, Marşuklu ve Karaçay beldelerine bağlı köy evlerinde arama yapan jandarmanın, ruhsatlı da olsa silahlarını teslim etmeleri için köy sakinlerine çağrıda bulunduğu bildirildi.

Söz konusu beldelere bağlı köylerden birinde görev yapan bir öğretmen, Hatay’da uzun zamandır, “Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Antakya’da kendisine sadık aileleri silahlandırdığı” dedikodusunun özellikle yayıldığını, yetkililerin bu tutumunun söz konusu iddiayı ciddiye almaktan kaynaklanmış olabileceğini ifade etti. Marşuklu beldesinde yaşayan bir yurttaş, jandarmanın resmi bir tebligatta bulunmadığını, ruhsatlılar dahil silah bulunduranların bunları kendilerine getirmelerini istediğini kaydetti. Kendisinin de ruhsatlı silahını teslim edeceğini söyleyen söz konusu yurttaş, güvenlik nedeniyle devletin izin verdiği silahın neden istediğine anlam veremediğini belirtti. Jandarmanın Karaçay beldesindeki evleri bastığı, 15 gün önce de diğer köyleri de kapsayan genel bir arama yaptığı ileri sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler