Berlusconi, yeniden aday olmayacak

İtalya'nın eski başbakanlarından Silvio Berlusconi, 2013 yılının Nisan ayında yapılacak seçimlerde, merkez sağı birleştirmek için yeniden aday olmayacağını bildirdi.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 11:22
Abone Ol google-news

76 yaşındaki eski başbakan Berlusconi, bu sabah bir televizyon programına telefonla bağlanarak, son günlerde tartışma konusu olan siyasi kariyerinin geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

''İtalya'nın sola teslim edilmemesi'' fikrini her daim dile getiren Berlusconi, merkez sağı birleştirmek için bir adım geri çekileceğini söyledi.

Berlusconi, "Ilımlıları, bir araya getirmek için yeniden aday olmuyorum" diyerek, ılımlılar olarak tanımladığı, Pier Ferdinando Casini'nin Merkez Birliği Partisi'nden (UDC), ünlü işadamı Luca di Cordero Montezemolo'nun Italia Futura Hareketi'ne kadar merkez sağda olanlara mesaj gönderdi.

Bunun tutarlı bir çizgi olduğunu ifade eden Berlusconi, 1994 yılında ülkenin post-komünizme teslim olmaması için işadamlığını bırakarak kendisini ülkesinin hizmetine adamasını örnek gösterdi.

 

"Monti'nin 'bis' yapmasını ihtimal dışı görmüyorum"

Geçen yıl Kasım ayında ekonomik krizin etkisiyle hükümeti teknokrat Mario Monti'ye devretmek zorunda kalan Berlusconi, "Monti'nin 'bis' yapmasını ihtimal dışı görmüyorum" diyerek, Monti'nin ılımlar grubunun ortak lideri olarak bir dönem daha görev yapmasının imkanlar dahilinde olduğunu belirtti.

Hakkında yeni dönemde aday olmayacağına ilişkin basında çıkan haberlere, UDC lideri Casini'nin yaptığı ''Rol yapıyor'' eleştirisine de değinen Berlusconi, hayatının hiçbir döneminde ne girişimci işadamı ne de politikacı olarak bu tür geri dönüşlerinin bulunmadığını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon