Tatlıses'e saldırı davasına devam edildi

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 12 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 14:44
Abone Ol google-news

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Abdullah Uçmak'ın da bulunduğu 7 tutuklu sanık ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Muzaffer İren, şikayetçiler İbrahim Tatlıses ile Buket Çakıcı ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiğini açıkladı.

Raporda, Tatlıses'e isabet eden mermi sonucunda kafatasında çökme ve beyin kanamasının gerçekleştiği, bunun da ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralanmaya neden olduğu ve merminin Tatlıses'in kafatasında kalıcı iz bıraktığı belirtildi.

Rapor üzerine sanık Abdullah Uçmak, kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek, ''Beni bu olayın içine çekmeye çalışıyorlar. Basında hakkımda haberler çıkıyor, hakkımda kara propaganda yapılıyor. Mahkeme ve savcılık da buna alet oluyor. Bu olayla bir alakam yoktur. Tahliyemi istiyorum'' dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da söz alarak tahliyelerini talep etti.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Murat Alagöz'ün avukatı Nesrin Hüseyinzade, ''Müvekkilimin Abdullah Uçmak'la yaptığı telefon görüşmesi aleyhinde yorumlanmamalıdır'' demesi üzerine Uçmak, ''Böyle saçmalık olmaz, edepsizlik yapıyorsunuz, burayı 'İbrahim Şov'a çevirdiniz. Mahkemeyi de kendinize bağladınız, lanet olsun size'' diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Uçmak, mahkeme heyeti tarafından salondan çıkarıldı.

Sanık ve avukatların taleplerinin alınmasından sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

Duruşmadaki sözleri nedeniyle Uçmak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Ceza istemleri

İbrahim Tatlıses'in ağır şekilde yaralandığı 14 Mart 2011'de Şişli Büyükdere Caddesi Nurol Plaza önündeki silahlı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan 93 sayfalık iddianamede, Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir ve Ruşen Mahmutoğlu'nun, ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Uçmak'ın ayrıca, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'', ''nitelik bakımından vahim olan silah veya mermiler ile bıçak taşımak ve bulundurmak'', ''azmettirmek suretiyle kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs etmek'', ''var sayılan suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak silahlı tehdit'' suçlarından da 53 ile 98 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İddianamede, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenen Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir, Ruşen Mahmutoğlu'nun yanı sıra ayrıca Nihat Şimşek, Abdulvahap İş, Bülent Altun, Emin Birdal ve Coşkun Yıldız'ın da ''suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'', ''nitelik bakımından vahim olan silah veya mermiler ile bıçak taşımak ve bulundurmak'', ''azmettirmek suretiyle kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs etmek'', ''var sayılan suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak silahlı tehdit'', ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve ''tehlikeli patlayıcı maddeleri izinsiz olarak bulundurmak'' suçlarından 9,5 ile 82 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler