Muhalefet tepkili: Hangi patrona söz verdiniz

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekili seçilebilmek için askerlik şartının kaldırılması ile ilgili çatışmalara tepki gösterdi.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 17:27
Abone Ol google-news

Habertürk televizyonunun yayınına katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçilmek için askerlik şartının kaldırılmasıyla ilgili çalışmalara tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "18 yaşında bir milletvekilini genel başkan yapsın, o da başbakan olsun o zaman..." diye seslenen CHP'li İnce, "Ülkenin popülizme ihtiyacı yok. 'Sizi işe, üniversiteye sokamadık. Bari milletvekili yapalım' diyorlar. Başbakan fantezi peşinde, bunlarla uğraşıyor. 18 yaşındaki çocukları milletvekili yapmanın derdine düşeceğine onların sınav sorularını çaldırmasın, dağlarda ölmesine göz yummasın" ifadelerini kullandı.

"18 yaşında bir çocuğun seçme hakkı varsa seçilme hakkı da olsun tamam ama bu karar, hangi fakir fukaranın çocuğuna yarayacak? Hangi holding patronuna söz verdiniz" diye soran İnce, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün "Ben bilmem, büyüklerim bilir" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, "Sanırım Sayın Başbakan da 'Ben bilmem genel başkanım bilir' diyen milletvekilleri arıyor" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise şunları söyledi: "Düşünülmeden yapılmış bir öneri. 18-24 yaş arasındaki gençler istismar konusu. Askerlik ile ilgili muafiyeti nasıl ortadan kaldıracakları muamma. Ayaküstü verilen karardır. Gençlerin gelecek ile ilgili umudu yok. Gençlerimizin işsizlik sorunu var, ailesini nasıl geçindirecekleri endişesi içindeler. 18-24 yaş arasındaki gençlerimizin bu sorunlarını dile getirmemiz lazım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler