Belediye Başkanı hakkında soruşturma

Sakarya'nın Kocaali Belediye Başkanı Zeynel Dal hakkında, 19 belediye personelinin maaşlarının eksik ve geç ödendiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Dal, durumu "yapılanlar tamamen siyasi bir oyundur" şeklinde değerlendirdi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 12:07
Abone Ol google-news

Kocaali Belediyesi'nde görevli 19 memur, 4 yıldır maaşlarını eksik ve geç aldıkları gerekçesiyle Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Sakarya Şubesi aracılığıyla Kocaali Kaymakamlığı'na başvurdu.

Şikayetleri Kaymakamlık aracılığıyla değerlendiren İçişleri Bakanlığı, ilçeye müfettiş gönderdi. Yapılan incelemenin ardından, Belediye Başkanı Zeynel Dal hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildi.

Belediye personelinin, Kocaali Adliyesi'nde Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınmaya başlandı.

Öte yandan, 19 belediye çalışanının ocak itibariyle yaklaşık 235 bin TL alacağı bulunduğu öğrenildi.

Bem-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Ahmet Öksüzali, belediye personelinin 4 yıldır maaşlarını eksik ve geç aldıklarını iddia etti.

Personelin 5 ay önce şubelerine şikayet başvurusu yapmaları üzerine sendika olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirten Öksüzali, şunları kaydetti:
''Biz de sendika olarak şikayet dilekçelerini Kaymakamlığa ilettik. Kaymakamlık da İçişleri Bakanlığına durumu bildirdi. Bu 4 yıldır devam eden bir sorun. Personelimiz maaşlarını zamanında alamıyor. Bu büyük bir haksızlık. İnsanlar artık tahammül noktasını aştı.''

 

"Borçlarımızı ödemek için büyük mücadele verdik"

Belediye Başkanı Zeynel Dal ise perşembe günü Kocaali Adliyesinde Cumhuriyet savcısına ifade vereceğini belirterek, ''Yapılanlar tamamen siyasi bir oyundur'' dedi.

Personele borcu olmayan az belediyenin olduğunu iddia eden Dal, şöyle konuştu: ''Memurların maaşı, başkanın maaşına yakın. Bu anlaşma bizden önceki dönemde yapılmış. Kocaali Belediyesi olarak diğer belediyelerin yaklaşık 2 katı maaş veriyoruz. Bütçemize göre maaşları çok. Bazı personelimizin alacağı yoktur. Çünkü hastası olan, ameliyatı olan, bunun gibi acil ihtiyacı olan personelimize öncelik tanıdığımız oluyor. Ama bu sadece acil durumlar için geçerli. Kimseye keyfi bir uygulama yapmıyoruz.''

Devraldıklarında belediyenin çok borcu olduğunu bildiren Dal, ''Belediyeyi devraldığımızda bütün taşınmazları icralıktı. Borçlarımızı ödemek için büyük mücadeleler verdik. Göreve geldiğimizde personele 380 bin TL borç vardı. Sadece emeklilerimize 630 bin TL ikramiye ödedik. Biz bu borçların her birini düşürdük'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler