Bağış, AB Büyükelçileriyle buluştu

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, görevine getirildikten sonra ilk kez Ankara'daki görevli AB Büyükelçileriyle bir araya geldi. Egemen Bağış, tüm Türkiye'nin AB hedefine kilitlendiğini vurgularken "Herkesin desteğini bekliyoruz, herkesle işbirliğini yapmak istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 12:10
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, görevine getirilmesinden sonra ilk kez Ankara'daki görevli AB Büyükelçileriyle bir araya geldi.

Egemen Bağış, AB Büyükelçilerinin aylık olağan çalışma yemeğine konuk oldu. AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği konutundaki öğle yemeğine katılan Egemen Bağış, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB ile bütünleşme niyetini bir kez daha teyid edeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel ziyaretini anımsatan Bağış, Brüksel'deki görüşmelerde Avrupa Komisyonu'nun tüm yetkililerinin Türkiye'nin üyelik hedefinin arkasında durduklarını net bir biçimde ortaya koyduklarını kaydetti.

Egemen Bağış, Türkiye'de son dönemde reform yolunda atılan adımlara değinerek Ulusal Program'ın yayınlanmasına, Kürtçe yayını yapan TRT 6'nın yayına girmesine, Nazım Hikmet'in vatandaşlığının iade edilmesine, sadece AB'ye odaklanacak bir Bakan'ın atanmasına ve Erdoğan'ın Brüksel ziyaretine dikkat çekti. Bağış şunları söyledi:
"Türkiye'nin tam üyelik hedefine hep birlikte kitlendiğini, iktidarla muhalefetiyle, genciyle yaşlısıyla, doğusuyla batısıyla, askeriyle siviliyle, hep birlikte bu hedefe kitlendiğini hep beraber görüyoruz. Bu sadece bizim değil, çocuklarımızın da projesidir. Herkesin desteğini bekliyoruz. Herkes ile işbirliğini yapmak istiyoruz. Hep beraber bu hedefe varmayı ümit ediyoruz."

Yemeğe evsahipliğini yapan Çek Büyükelçisi Eve Filipi de, Egemen Bağış'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken yemeğin, Çek Dönem Başkanlığı sırasında düzenlenen ilk öğle yemeği olduğuna işaret etti.

Çek Büyükelçiliği Konutundaki yemeğe Dışişleri Bakanlığı'nın AB İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Zergün Korutürk de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler