Cizrelilerin kaza tepkisi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün meydana gelen, 4 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı kazanın olduğu yerde gerekli önlemlerin alınmadığını iddia eden bir grup, yolu trafiğe kapatarak, basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 14:13
Abone Ol google-news

Abdurrahim Balaman'ın kullandığı tırın neden olduğu ve 4 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanmasına yol açan kazayı protesto eden bir grup, kazanın olduğu İdil Caddesi'ni trafiğe kapattı. Caddedeki bazı esnafın da iş yerini açmadığı görüldü.

Grup adına açıklama yapan esnaf Ferhat Benzer, İdil Caddesi'nde sık sık trafik kazası meydana geldiğini, buna rağmen yetkililerin gerekli önlemi almadığını iddia ederek, ''Yıllardır bu caddede çok sayıda kişi kazalarda yaşamını kaybetti. Çevre yolu yapılmasını istiyoruz. Aksi takdirde daha çok kişi kazada yaşamını yitirecek'' dedi. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
 

"Çevre yolu ihale edildi"

Öte yandan, Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan kazada hayatını kaybeden Ramazan Kalkan'ın ailesini ziyaret ederek, baş sağlığı diledi. Kaymakam Demirhan, çevre yolunun yapımı işinin ihale edildiğini belirterek, yolun kısa zamanda tamamlanması için çaba sarf ettiklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon