Vlastimir Corceviç'in yargılanmasına başlandı

Kosova'da insanlık ve savaş suçu işlemekle itham edilen üst düzey Sırp yetkili Vlastimir Corceviç, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. 60 yaşındaki Corveciç, mahkemede suçu bulunmadığını savundu.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 12:28
Abone Ol google-news

Kosova'da 1999'da insanlık ve savaş suçu işlemekle itham edilen üst düzey Sırp yetkili Vlastimir Corceviç, Hollanda'nın Lahey kentindeki eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

Savcı Chester Stamp, Corceviç'in, 1 Ocak ve 20 Haziran 1999 arasında Kosova'da Arnavut sivil halka karşı yürütülen "etnik temizlik kampanyasına" katıldığını söyleyerek, "Savaş sırasında binlerce sivil öldürüldü ve Kosovalı Arnavutların üçte birine karşılık gelen 800 bini de Yugoslav silahlı kuvvetleri ve Sırplar tarafından sürgün edildi" diye konuştu.

17 Haziran 2007'de Karadağ'da tutuklanan ve aynı gün Lahey'e gönderilen 60 yaşındaki Corveciç, mahkemede suçu bulunmadığını savunurken, iddia makamının cinayetler, sürgün, zorla yer değiştirme ve siyasi, etnik ve dini nedenlerle zulüm suçlamalarına yanıt vermesi gerekiyor.

Temmuz 2006 ve Ağustos 2008 arasında görülen duruşmalarda eski Sırp Devlet Başkanı Milan Milutinoviç ve 5 sanık Kosova'da 1999'daki çatışmalarda savaş ve insanlık suçu işlemekten yargılanmıştı. Bu davalarla ilgili kararların gelecek aylarda açıklanması bekleniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler